Tuva Henneli Michelsen har spilt i Bjarg siden hun var 16 år gammel. Denne sesongen har hun sjonglert 3.-divisjonsspill med damelaget til Bjarg med landslagsspill og trening med toppserielaget til Åsane. Nå tar hun skrittet fullt ut og blir fullverdig medlem av Åsanes A-stall.

– Mitt ønske er å oppnå en mer stabil treningshverdag. Jeg har erfart at det kan være utfordrende å gå fra Toppserie-nivå til 3. divisjon i løpet av treningsuken. Derfor ser jeg virkelig frem til denne muligheten, og gleder meg, sier hun til Bjargs nettsted.

Tok farvel

Dermed ble mandagens 2-3-tap for Fana på Stavollen hennes siste kamp i helblått i denne omgang. Blått blod vil nok fosse igjennom årene hennes hele livet, selv om hun nå bytter farge til oransje.

Fem år gammel var hun da hun begynte.

– jeg var heldig nok til å få være med på Bjargs 06-lag, til tross for at jeg selv er født i 2007 og egentlig hadde et år igjen i barnehagen. Laget besto av mange gode spillere, og vi utviklet oss sammen. Vi har opplevd både oppturer og nedturer, og det har styrket båndene mellom oss. Bjarg vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte, og det er trist å forlate barndomsklubben og laget, sier hun.

Andre på kort tid

Bjarg har i lang tid sagt at deres satsing på akademi, unge spillere og spillerutvikling ville bære frukter over tid, og Michelsen er den andre spilleren de sender til toppfotballen på et halvt år, siden Vilde Vedeler gikk til Arna-Bjørnar i vinter.

– Vi både håper og tror at miljøet på Stavollen har skapt en så sterk utviklingskultur at det vil komme flere som Vilde og Tuva i årene som kommer. En del av vår strategi handler om å jevnlig avgi spillere til toppfotballen, og nå er vi forhåpentligvis godt i gang med det, sier sportslig ansvarlig i Bjarg, Torbjørn Birkelund.

Samtidig er han nøye med å understreke at spilleren har gjort det meste av jobben selv.

– Det har vært utrolig givende å følge hennes utvikling. Hun er en av spillerne som var med helt fra starten av akademiet i 2017, og jeg stolt av hennes prestasjoner og innsatsen hun har lagt ned for å få denne muligheten, sier han.

Tuva Henneli Michelsen ble den første som representerte Bjarg på landslaget da hun debuterte for J15-landslaget mot Sverige i fjor. Hun står med åtte kamper og ett mål for Norge så langt.