Alle partier har forhåndskumulerte kandidater, som betyr at de som står der er prioritert fra partiets side. Men personstemmer i form av slengere og kryss endrer bildet.

Mens det mest Fana- og Ytrebygda-tunge partiet av alle – Konservativt – ikke kom med, er det likevel stor og bred representasjon fra byens sørlige bydeler i det nye bystyret.

Fremskrittspartiets to toppkandidater, Marte Joan Monstad og Daniel Hägglund, kom selvfølgelig inn. Det samme gjorde Bergenslistens Anne-Margrete Bollmann, Arbeiderpartiets Kathrine Dahle, Høyre-trioen Eivind H. Hermansen, Sondre Torvanger Hillestad, Caroline Taule og Knut Vindenes, MDGs Katrine Nødtvedt og Christine Ødegaard og Senterpartiets Reidar Digranes.

Slengerkongen Dahle

Torstein Dahle (R) fikk hele 2032 slengere. Det er altså folk som stemmer på andre partier som har gitt ham en personlig stemme. Slik rykker 76-åringen opp fra sisteplass, hedersplassen på Rødts liste, til 1. plass.

Ingen andre fikk i nærheten av så mange slengere som Dahle ved dette valget.

En annen som rykket godt opp er Martin Smith-Sivertsen, Høyres byrådsleder i perioden 2014-2015. Han fikk 629 slengere. Fest av kandidatene i Høyre, og nest flest slengere av samtlige kandidater.

Stang inn for Stang

En annen i Høyre som gjorde et solid opprykk er Fabian Emil Stang. Sønnen til tidligere ordfører Fabian Stang i Oslo, nå gift med Herman Frieles datter Birgitte.

Han rykket opp fra en 63. plass til siste faste plass i bystyret for Høyre: 18. plass.

Her er den fullstendige listen over de 67 kandidatene som kommer inn til fast plass i bystyret.