fanaposten.no

Vita Heine fra Fana IL Sykkel og Team Hitec Products-Birk Sport gikk helt til topps og vant Tour de Feminin i Tsjekkia sammenlagt. Foto: Team Hitec Products-Birk Sport

Vita vant Tour de Feminin

- Jeg er veldig glad! sier Vita Heine som tok sammenlagtseieren i Tour de Feminin søndag.

Sport · Publisert 16:55, 14 jul 2019

- Jeg er veldig glad for seieren! Og jeg er veldig glad for hjelpen jeg fikk av laget etter jeg overtok den gule trøyen, sier Vita Heine til Fanaposten via tekstmelding etter den nye seieren.

Vita Heine fra Fana IL Sykkel tok sammenlagtseieren i fem-etappersrittet Tour de Feminin i Tsjekkia.

- Det har vært veldig utfordrende terreng og vær her i Tsjekkia. Men jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å gjennomføre planen vår som et lag, sier Heine.

Søndag gikk siste etappe, og Heine hadde tre sekunder ledelse på Brodie Chapman foran den avgjørende etappen og hun var selvsikker før start.

– Vi har et sterkt lag og alle gir alt for at laget skal lykkes. Vi har fått et miljø der alle ofrer seg 100 prosent for hverandre, og det gir resultater, sa Heine til nettstedet procyckling.no.

Sammen med lagvenninne Ingvild Gaaskjenn, kom Rita Heine med i et brudd med til sammen åtte sterke ryttere. Polske Katarzyna Wilkos vant spurten foran Gaaskjenn, men Vita Heine klarte å ta hjem sammenlagtseieren i rittet. Laget hennes, Team Hitec Products-Birk Sport, vant lagkonkurransen.

Arrangøren kunngjorde raskt etter etappen at det kunne bli justeringer på resultatene på etappen, og det ble etter hvert klart at Ingvild Gaaskjenn ble ilagt en tidsstraff på 20 sekunder for å ha mottatt en ulovlig langing syv kilometer før mål. Hun ble derfor deplassert fra andreplassen. Lagets sjef, Karl Lima mener dommerne har gjort en feil, og forteller at Team Hitec Products-Birk Sport har levert en klage på avgjørelsen.

Uavhengig av dette står Vita Heine igjen som sammenlagtvinner av Tour de Feminin etter sterk sykling. Lørdag vant Heine også temporittet med klar margin.

Resultatet kommer takket være gode forberedelser av Vita Heine i et opplegg utarbeidet av treneren Knut Bøe, med støtte fra Olympiatoppen, Team Hitec Products-Birk Sport og Fana IL. Blant annet har hun gjennomført flere høydeopphold. Vita Heine reiser nå tilbake til mer høydeopphold for å forberede EM.

- I morgen er det rett videre til høydesamlingen i Italia. Og neste på planen er tempo i Nederland om drøye tre uker, sier Heine til Fanaposten.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten