fanaposten.no

Fana-keeper Ådne Nissestad var mye i spill mot Stord, da Fana gikk på et skuffende tap. Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

– Vi var ikke til stede

Fana gikk på en lei smell på Nesttun søndag.

Sport · Publisert 11:37, 29 jul 2019

Fana – Stord 1-2: Fana tilbrakte store deler av vårsesongen som Hordalands beste lag på 3.-divisjonstabellen. Nå er serien endelig halvspilt og to lag har sneket seg forbi.

Da høstsesongen startet mot Fyllingsdalen sist helg, hadde Fana et halvt lag ute med karantener og skader. Denne gangen var førsteelleveren tilbake, men det ble tap likevel.

– Ingen god kamp. Det gikk i rykk og napp, med begge lag, egentlig. Det var en uleselig kamp, men vi har en god del å gå på med det å være til stede. Hvis vi kom oss opp noen hakk på det, kunne vi ha vunnet denne kampen, sier trener Ørjan Håland.

Han sier laget kom seg litt det første kvarteret etter pause.

– Da fikk vi også en scoring, men i stedet for å fortsette, bare svant vi hen. Vi sluttet å spille, vi sluttet å være på andreballene. Vi sto med huen i hånden og så ballen gå til en Stord-spiller. Slik inviterte vi dem inn i kampen, sier Håland.

Tapet var således fortjent.

– At vi slapp inn to mål, skulle egentlig bare mangle. De var alene med keeper tre ganger og hadde flere sjanser i tillegg.

Vil bli aggressive

Når serien nå endelig er halvspilt, ligger Fana med 24 poeng på 13 kamper. Det er syv poeng til opprykk, 18 til nedrykk. Og i neste kamp venter Hålands gamle klubb, Os, på Kuventræ.

– Nå handler det om å finne tilbake til det enkle og være aggressive igjen. Vi må elske andreballer og skape fremdrift, så får vi heller spille litt fotball etter hvert, sier Håland.

Det blir også en nyttig test for de unge spillerne, som fløt på en stor medgangsbølge i vår.

– Spillere som Fabi (Rimestad), (Anders) Sørevik og Lars Christian (Moldestad) må finne litt ut av hva som skal til for å komme tilbake, sier Håland.

Herman Stang Stakset scoret Fanas mål, mens Jonas Tungeland utlignet for Stord. Viktor Segatta scoret seiersmålet, et kvarter før slutt.

19-0

Det store samtaleemnet i avdelingen var ellers kampen i Lysefjorden, der Lysekloster slo Valdres hele 19-0.

– Jeg syntes synd på dem da vi møtte dem. Det var et nesten rent juniorlag, som ikke hørte hjemme på dette nivået. I tillegg kjører de fem timer i buss, hver vei, for å spille disse kampene. Samtidig er Valdres en klubb som har levd over evne, som har hentet dyre spillere til fjells. Nå er hverdagen kommet og de snur seg til de egne juniorene, sier Håland.

Han understreker at han har sympati med spillerne, men ingen med klubben.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten