fanaposten.no

Utnevnt til æresmedlemmer

Fana Idrettslag hedret sine tre OL-helter med æresmedlemskap. – Dere er nå i en meget eksklusiv klubb med bare 11 æresmedlemmer, sa styreleder Bjørn Thømt i den snart 100 år gamle klubben.

Sport · Publisert 21:42, 11 apr 2018

Bergen kommune hedret Håvard Holmefjord Lorentzen, Sindre Henriksen og Sverre Lunde Pedersen for sine OL-gull med høytidelig mottakelse i Schøttstuene onsdag ettermiddag.

Ventet i 122 år

Ordfører Marte Mjøs Persen var en strålende vert, og etter å ha ønsket alle velkommen, fortalte hun hvordan OL-dagene i rådhuset hadde fortonet seg da skøyteguttene var i aksjon i Sør-Korea.

– Vi har ventet i 122 år på at vi skulle få de første OL-gullmedaljene til Bergen, og jeg må få si det var vel verdt å vente på - og jeg er glad det ble akkurat dere som klarte det. Mer ydmyke, inkluderende og strålende forbilder kan vi ikke få, sa ordfører Marte Mjøs Persen til gullguttene som hadde med seg sin nærmeste familie.

I tillegg stilte Fana IL med sin øverste ledelse. Kommunen stilte også med idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen. Ordføreren delte ut vannkarafler i gave fra kommunen, og Hafstad Thorsen stilte opp med sjekker på 25.000 kroner til hver av gullvinnerne, og Fana IL fikk også med seg 25.000 kroner som takk for det gode arbeidet idrettslaget har lagt ned.

Fra sine egne

Den oppmerksomheten som kanskje rørte skøyteheltene mest kom styreleder i Fana IL Bjørn Thømt med.

– Dere har gjort Fana IL til verdens beste skøyteklubb. Dere har vist at det går an å bli best, og dere er de beste ambassadørene noen kunne tenke seg å få. Dere har satt skøytesporten på kartet igjen, og dere er strålende forbilder. Nå har dere stått øverst på seierpallen, hørt nasjonalsangen og har fått høre mange vel fortjente lovord. I tillegg til at vi er veldig stolte av dere, vil vi få hedre dere på vår måte. Derfor er det meg en glede å få fortelle at hederskomiteen i Fana IL har besluttet å utnevne dere alle tre til æresmedlemmer. Det er en svært ekslusiv klubb, som med dere kun har 11 medlemmer. Den yngste før dere er 72 år gamle Asbjørn Lilletvedt, som også sitter i hederskomiteen, sa Bjørn Thømt, før han overlot til Asbjørn Lilletvedt å få overrekke diplomer og spesialnåler som kun æresmedlemmene får.

– En stor ære

Hovedpersonene selv var nesten målløse over å bli utnevnt til æresmedlemmer.

– Dette var veldig rørende og stort å bli utnevnt til æresmedlem, sa Håvard Lorentzen.

– Fana IL har alltid vært klubben vår, og det er der vi hører hjemme. At klubben utnevner oss til æresmedlemmer er en stor ære, sier Sverre Lunde Pedersen.

– Klubben har alltid støttet oss og vært viktig for at vi er kommet så langt som vi har gjort. Det er en stor ære å bli utnevt til æresmedlem, sier Sindre Henriksen.

- Ishallen nærmer seg

Idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen var mer en tydelig på at skøytesporten i Bergen kan se fremtiden lyst i møte.

– Uten å ta munnen for full, kan jeg vel si at vi aldri har vært nærmere en ishall i Bergen. Alle gode krefter jobber nå med det for øye å få en ishall på plass, sa Pål Hafstad Thorsen.

Styreleder Bjørn Thømt i Fana IL sier at så snart Bergen kommune har fulgt opp rekkefølgebestemmelsene i Slåtthaug-området, blant annet med å utbedre vei, parkering og gang- og sykkelvei rundt Tranevatnet, står Fana IL klar til å sette i gang med byggingen av ishall.

– Kommunen har allerede bevilget 70 millioner kroner til dette arbeidet, og vi har planene for sport- og ishall klare. Forhåpentlig kan en ishall på Slåtthaug stå klar til neste gang Håvard, Sindre og Sverre er klare til å konkurrere om nye OL-gull, sier Bjørn Thømt.

Den nye ishallen er også tenkt å romme andre idretter, og anlegget er avhengige av eksterne finansieringsbidrag for å komme på plass.

Høyre med klimaoffensivt nytt program for Bergen

Heldigvis er der politikere i de aller fleste partier som brenner for klimasaken. Jeg er en av dem.

Naboene stilte med lift da politikerne kom på besøk

Naboer mener de planlagte blokkene på Fantoft strekker seg for høyt mot himmelen. Tirsdag kom politikerne for å se.

Kåret til Årets Natteravngruppe

Natteravnene Rådal er kåret til Årets Natteravngruppe under den store Natteravnkonferansen i Bergen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten