fanaposten.no

Patrik Hansson fikk en god start med ett poeng i en vanskelig bortekamp. Foto: Roy Ellingsen, arkiv

Uavgjort i serieåpningen

Fana og trenerdebutant Patrik Hansson tok et fortjent poeng på vanskelig bortebane.

Sport · Publisert 17:00, 17 apr 2017

Fram - Fana 0-0: Etter en tørr førsteomgang med få sjanser, hadde begge lagene flere muligheter til å avgjøre etter pause. Likevel ble det målløst og et fullt fortjent poeng til hvert lag.

Gjestene fra Nesttun ble snytt for en stor sjanse da Edin Øy spilte vegg med Sondre Liseth og kom alene med keeper, men ble feilaktig vinket av for offside.

Hjemmelagets danske keeper reddet uansett avslutningen, men det kunne ha blitt veldig farlig på returen. Ved halvspilt omgang skulle sjansen likevel komme. Øy ble spilt igjennom, men målvakten klarte med et tigersprang å få en hånd på ballen. Den spratt så tilbake i leggskinnet på Fana-spilleren og ut til innspark. Uflaks!

Tre minutter før pause kunne Fram ha tatt ledelsen. Et langt innlegg fikk lov til å dette ned i feltet foran Fana-keeper Peter Eikeland. Tre Fram-spillere kom til skudd, men samtlige ble blokkert av oppofrende Fana-spillere.

Store sjanser

Dermed tikket tiden ut for første omgang, uten nettkjenning for noen av lagene, selv om de fikk hele fire minutter med tilleggstid å prøve på.

Den andre omgangen bød på mer underholdning i åpningsminuttene enn hele den første hadde gjort. Først blokkerte Fabian Rimestad en farlig avslutning på egen 16-meterstrek, før Christian Heimark hadde en stor sjanse i motsatt ende, men keeper Kenneth Stenild ble igjen for god.

Simon Balm fikk på en corner heade fritt fra fem-seks meter, men avslutningen ble blokkert, uten at de nådde frem til keeper. I stedet var det Fanas egen keeper som måtte ta frem sitt beste minutter etterpå. Harmohan Singh fikk tåen på et godt innlegg, men Peter Eikeland i Fana-kassen kom ut, gjorde seg stor og avverget.

Spennende slutt

Patrik Hansson og de andre på Fana-benken fikk nok hjertet i halsen 12 minutter før slutt, da Fram hadde et frispark fra høyre flanke. Innlegget var godt og for en gangs skyld glapp markeringen.

Andreas Drugge fikk heade fra åtte meter, men ballen seilte over tverrliggeren og i sikkerhet. Det var startskuddet for en aldri så liten offensiv fra hjemmelaget.

Fana svarte med å ta seg god tid da de kunne. Innbytter Andre Matos kunne blitt matchvinner for Fana, med tre minutter igjen å spille, men cornerheadingen hans pakket oppå tverrliggeren og over.

På overtid fikk Fram kampens største sjanse, da Omar el Gouti kom helt igjennom, men en kraftanstrengelse fra Fabian Rimestad fikk spissen til å bruke akkurat litt for lang tid. Et mål imot der ville ha vært et ekstremt feigt slag i trynet på et Fana-lag, som leverte en solid bortekamp.

fotball

Fram - Fana x-x (0-0)

2. divisjon avdeling 2 Framparken

Gult kort: Harmohan Singh, Fram, Sondre Liseth, Fana.

Dommer: Haakon Magan, Ål.

Fana (4-5-1): Peter Eikeland - Ola Sjømæling, Max Jakob Bjørsvik, Simon Balm, Fabian Filip Rimestad - Joachim Dankertsen (Andre Matos fra 79.), Edin Øy (Skage Lehland fra 88.), Christian Heimark, Mads Berg Sande, Sindre Paulsen (Patricio Rojas fra 68.) - Sondre Liseth.

Front mot front på Kokstad

Veien stengt etter ulykken.

Yogastudio legger ned

Dittyogastudio i Kokstadvegen legger ned driften etter omtrent halvannen års drift.

Slik vil de gi ungdom et nytt tilbud om kveldene

Fana IL vil åpne Fana Arena om kveldene og nettene for å gi ungdom et tilholdssted.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten