fanaposten.no

Lørdag 24. august klokken 12.00 går startskuddet for årets utgave av terrengløpet «Livarden Rundt» i regi av Fana langrenn og skiskyting. Når løperne når Livarden, 683 meter over havet, snur de og returnerer til Fanahytten. Foto: Fana IL (arkiv)

Tur retur Livarden

Igjen er det klart for en real melkesyrefest til Livarden - og så tilbake igjen.

Sport · Publisert 19:03, 13 aug 2019

– I Bergen er et jo sånn at når noe gjøres to ganger, så er det blitt tradisjon, sier Per Lasse Reinertsen, styreleder i Fana langrenn og skiskyting.

I år er det den tredje gangen terrengløpet «Livarden rundt» arrangeres av langrennsgruppen. Definitivt en tradisjon nå på sensommeren, med andre ord.

– Nå er vi blitt et mer etablert løp, og vi håper at enda flere enn tidligere melder seg på. Vi ønsker å bli et større løp, sier Reinertsen videre.

Godt alternativ

Startskuddet går klokken 12.00 lørdag 24. august, og traseen går som før fra Fanahytten til Livarden - og så tilbake igjen. Den 12 kilometer lange løypen vil være merket.

– «Livarden rundt» er et godt alternativ til andre rene motbakkeløp. Løypen går i et variert terreng der man møter både grus, sti og myr. I tillegg løper man nedoverbakke også, sier Reinertsen.

Det blir premie til raskeste dame og mann, samt deltakerpremie til alle. En egen spurtpremie både i herre- og dameklassen til de som først når Livarden blir det også.

– Man melder seg på løpet i via Eqtiming innen onsdag 21. august, og det blir mulig å etteranmelde seg på løpsdagen frem til en time før start. Vi har mosjonsklasse uten tidtaking, og konkurranseklasse med, informerer Reinertsen.

Terrengløpet «Livarden Rundt» er cirka 12 kilometer langt, og har start og mål ved Fanahytten på Totland.

Åpent for alle

Parallelt med at «Livarden Rundt» går av stabelen, har langrennsgruppen tidligere arrangert sitt uformelle terrengløp på Totland, populært kalt «gjørmeløpet». Her har også de aller yngste langrennsspirene fått være med. «Gjørmeløpet» blir i høst arrangert en annen dag, men til gjengjeld åpnes det opp for at de yngre klassene også kan delta på «Livarden Rundt».

– Vi tenker at også de helt unge skal få lov å være med. Dette er en fin anledning til å ta turen til fjells med foreldre, mener Reinertsen.

I fjor var det Peter Arnoldsen som vant herreklassen med tiden 54.36, mens Marie Hopsnes var raskest i dameklassen på 1.05.28. Ellers er det verdt å nevne at kiosken i Fanahytten vil være åpen med salg av diverse varer denne dagen, og det er også mulig å benytte garderobene der.

I kveld kan du se Kygos plateslipp fra egen hage på Hop

Klokken 22.00 i kveld blir det digital festival fra Kygos residens. Da slippes den lokale verdensstjernen den nye platen "Golden Hour".

- Gården Rå forvandles til en steinrøys

Store deler av gården Rå forvandles til en steinrøys. Det er sårt å se at titalls mål fint landbruksareal er rasert på denne måten. På toppen av det...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten