fanaposten.no

Sverre slo Kramer på 5000

I ufyselige forhold leverte Sverre Lunde Pedersen 6.33,81 på 5000 meter og ligger på 2. plass etter første dag i allround-VM.

Sport · Publisert 20:47, 10 mar 2018

På den første distansen, 500 meter, leverte Sverre Lunde Pedersen fra Fana og Os 37,42 i de ujevne forholdene i Amsterdam. Favoritt Sven Kramer kom i mål ett hundredel bak. Nederlenderen Patrick Roest vant på 36,97.

– Det ble mye rim på isen etter hvert, så den som ikke klarer å gå skjærene fullt ut vil bli straffet her, sa Sverre Lunde Pedersen til NRK mellom løpene.

Bergensvær

5000-meteren startet i et ufyselig regnvær. Pedersen gikk i det 12. og siste paret, så han kunne håpe at værmeldingene, som tydet på lettere vær mot kvelden, skulle holde stikk.

Roest sendte 23.000 nederlendere på tribunen ut i ekstase med et forrykende åpningstempo på sin 5000-meter, i det sjette paret. I et fascinerende par mot Danila Semerikov ble han klokket inn til 6.37,07 og en klar ledelse i sammendraget.

Sportssjef Lasse Sætre sa før de seks siste parene at han håpet regnet skulle fortsette.

– Da er det jevne forhold, som passer Sverre godt. Han har vært på hotellet og hvilt nå, sa Sætre til NRK.

Da Håvard Bøkko kom i det syvende paret, etter vanning, hadde regnet gått fra tungt til lett. To par senere var det duket for Kramer. Da hadde det nesten helt sluttet å regne.

Isen tørket opp

Da Kramer gikk, var det noen våte og noen tørre felter på isen. Kramer gikk et ujevnt løp og fikk det tungt halvveis, men han tok seg sammen på slutten. Den normalt så stilrene nederlenderen begynte å kave i bevegelsene, men tiden responderte og til slutt tikket han inn til 6.34,15, nok til ledelse på distansen, men bak Roest i sammendraget.

Kramer var tydelig skuffet ved målgang. Den tredje nederlenderen, Marcel Bosker, leverte 6.35,39 i det tredje siste paret. Simen Spieler Nilsen gikk i det nest siste, og kom i mål på 6.54,83, langt bak de beste.

Så var det tid for Sverre Lunde Pedersen, i forhold han har gått i så mange, mange, mange ganger før, på Slåtthaug, men da uten 23.000 tilskuere. Det regnet vesentlig mer enn da Kramer gikk.

Pedersen gikk lave 31-runder i starten, der Kramer hadde gått høye 30-runder. Så satte han opp dampen, og gikk 30,8 og 30,7. Han spiste litt og litt på Kramer, før han ga bort et halvsekund de neste tre rundene.

Det var spennende da Pedersen nærmet seg rundene der Kramer sprakk. Da Kramer gikk opp, gikk Pedersen ned.

De siste rundene var han ivrig. Med en runde igjen var han 0,51 bak. I mål klokket han inn på 6.33,81 og vant 5000-meteren. I sammendraget ligger han på andreplass, bak Roest.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten