fanaposten.no

Sverre Lunde Pedersen ble fredag operert på Ullevål sykehus etter en stygg sykkeulykke torsdag kveld. Foto: Norges Skøyteforbund

Sverre operert igjen

Søndag ble Sverre Lunde Pedersen operert for å stabilisere nakken. Skøyteesset er nå på sykehus i Oslo med familien rundt seg.

Sport · Publisert 15:00, 18 mai 2021

Sverre Lunde Pedersen skadet seg stygt i en sykkelulykke i Fyresdal før helgen. Han ble operert for skadene på Ullevål sykehus, og tilstanden skal være stabil.

Ulykken skjedde torsdag da Sverre Lunde Pedersen var på vei sørover ned bakkene mot Nesvatn i Fyresdal, da han traff et hull i veien, mistet kontroll over sykkelen og kjørte rett inn i en steinur med grov sprengstein på siden av veien.

Lagkameratene anslår farten til å ha vært rundt 45 km/t da ulykken skjedde.

Sykkelen til Sverre Lunde Pedersen knakk flere steder i ulykken. Lagkameratene tilkalte øyeblikkelig hjelp, og Luftambulansen kom raskt til stedet, skriver Skøyteforbundet i en pressemelding.

Lunde Pedersen ble fløyet til sykehus i Arendal, og etter innledende behandling ble han fløyet videre med helikopter til Ullevål sykehus i Oslo torsdag kveld.

– Sverre ble fløyet til Ullevål sykehus fordi man ikke hadde den fulle oversikten ove skadene, og for å være på den sikre siden ble han flyttet til Oslo, hvor de har spesialister på alvorlige ulykker, sa daglig leder i Fana IL, Hans R. Dankertsen til Fanaposten torsdag kveld.

Bruddskader og indre blødninger

Fredag ble Sverre Lunde Pedersen operert for to mindre brudd i venstre hånd og ett brudd i høyre underarm. I tillegg ble det påvist et mindre brudd i kinnbeinet, som ikke krever operasjon.

Det ble også påvist rift i leveren, noe som medførte de indre blødningene. I en pressemelding fra Noges Skøyteforbund fredag, ble det opplyst at operasjonen var vellykket, og at olympiamesteren blir liggende til observasjon inntil videre på Ullevål. Skaden i leveren var fortsatt under kontroll og stabil.

Operert i nakken

Videre ble det opplyst at skøyteløperen fra Fana IL hadde litt smerter i nakken. Da plagene ble undersøkt videre, ble det påvist en liten glidning mellom to nakkevirvler, som kirurgene valgte å operere søndag 16. mai for å stabilisere.

«Dette sikrer en stabil nakke og forkorter tidan han trenger å bruke nakkekrage vesentlig. Kirurgen bekrefter at det var en vellykket operasjon.» Det skriver Norge Skøyteforbund i en pressemelding tirsdag.

Sverre Lunde Pedersen ble overført fra intensivavdelingen til vanlig sengepost. Han har såvidt prøvd seg ut av sengen, men er fortsatt preget av situasjonen. De øvrige skadene som har blitt behandlet er stabile.

Med så omfattende skader vil det ta tid før Sverre er tilbake i normalt gjenge, og han vil trenge en lengre periode med opptrening og ro. Han blir værende på sykehuset inntil videre, heter det i pressemeldingen.

Familien på plass

Daglig leder i Fana IL, Hans R. Dankertsen, har holdt tett kontakt med Sverre Lunde Pedersens familie. Skøyteløperens kone og lille sønn dro til Oslo allerede torsdag kveld. Hans foreldre var allerede i Oslo da ulykken skjedde.

– Vi har snakket med familien, og det skal etter forholdene stå bra til med Sverre. Tilfeldighetene ville det slik at Sverres øvrige familie allerede befant seg i Oslo, og selv om det er restriksjoner på besøk på sykehuset, så har Sverre alle sine rundt seg. Vi regner med at dette kommer til å gå fint, sier Hans R. Dankertsen.

Krasjet i 2019 også

Lunde Pedersen var også involvert i en sykkelulykke i september 2019. Den gang var uhellet ute i tyske Inzell.

– Han har utur, fastslår generalsekretær Håkon Dahl i Norges Skøyteforbund til NTB.

Også da ble han sendt til sykehus etter å ha gått i asfalten i høy hastighet. Verst gikk det imidlertid den gang utover landslagskompis Simen Spieler Nilsen, som pådro seg brudd i ryggen.

Lunde Pedersen ble satt litt tilbake av sykkelkrasjen i 2019 og måtte legge om litt på treningen i etterkant.

Nylig flyttet 28-åringen til Stavanger for å optimalisere treningsforholdene foran den kommende OL-sesongen. Et skadeavbrekk vil være ubeleilig for oppkjøringen til OL, men disse konsekvensene må komme i andre rekke.

Kjørte for fort i Birkelundsbakken – belitet seg ikke

En 60 år gammel mann ble i mai i fjor stoppet av politiet for å kjøre for fort i Birkelundsbakken. Mannen var ikke enig, og saken måtte avgjøres i...

Får ja til skjenking: - Nå blir det «dine-in» på Lagunen kino

Som første kino på Vestlandet får Lagunen kino nå skjenkebevilling. Snart blir det middagsservering til filmen!

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten