fanaposten.no

Håvard Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og resten av skøytegruppen i Fana IL bruker torsdagens treningstid til å samle inn penger til Krafttak mot kreft. Foto: Ståle Melhus, arkiv

Sverre og Håvard ber om hjelp til å støtte kreftsaken

Torsdag skal skøytegruppen i Fana IL gå runder på Slåtthaug til inntekt for Krafttak mot kreft. OL- og verdensmestrene trenger sponsorer for en kveld.

Sport · Publisert 13:12, 8 mar 2023

19. mars arrangerer Fana IL et mosjonsløp i Laguneparken til inntekt for kreftforskning. Skøytegruppen har tatt den ideen videre og skal gå runder for det samme formålet på Slåtthaug-isen torsdag 9. mars.

– Det er en veldig god sak. Jeg kan dessverre ikke være med 19. mars, så derfor er jeg veldig glad for at jeg kan være med på dette, sier Sverre Lunde Pedersen til Fanaposten.

Mens han er en milsluker, er Håvard Lorentzen sprinter.

– Å sponse en sprinter som skal gå runder, det er sikkert ikke det verste, spøker Lorentzen, som lover å holde ut en stund.

 

Håvard Holmefjord Lorentzen sier det neppe blir veldig dyrt å støtte en sprinter som skal telle runder. Men så kommer han på at han har løpt halvmaraton på 1.35. Foto: Reidar Langkjær

Søkte på fjesboken

Pedersen har gått ut på Facebook og søkt etter folk som kan sponse rundene hans. Så langt uten resultat.

– Det er ikke noen som har meldt seg så langt, men jeg håper noen kan stille opp. Hvis ikke, får jeg heller sponse meg selv, sier Pedersen, som var med og gikk inn til bronsemedalje i lagtempoen under enkeltdistanse-VM i Heerenveen.

Nå, når Fana-løperen endelig er i form, er plutselig sesongen over.

– Det hadde nok ikke skadet med noen løp til, men når jeg tenker tilbake på hvor jeg var for et år siden, er det noe helt annet nå. I fjor var jeg helt utkjørt etter OL. Når oppkjøringen til neste sesong starter, vil jeg være på et helt annet sted, fysisk og mentalt, sier skøyteløperen.

Han er ikke redd for at formen han har vist i det siste vil skremme bort potensielle sponsorer til kreftløpet. På en god dag kan han jo finne på å gå 50 runder på en time.

– Ha ha! Jeg tror ikke det. Vi skal nok alltid bli enige om en sum. Det går fint an å sette et tak, sier han.

Fanaposten har bestemt seg for å sponse ham med 5000 kroner, og oppfordrer selvsagt andre bedrifter til å gjøre det samme.

– Da må jeg i hvert fall gå, sier Sverre Lunde Pedersen.

 

Sverre Lunde Pedersen kan gå 50 runder på en time, men har ikke planer om å gå noen sponsorer konkurs torsdag. Foto: Reidar Langkjær

Alle gruppene med

Hege Bøkko, markedsansvarlig i Fana IL og organisator av idrettslagets engasjement i Krafttak mot kreft, roser skøytegruppen for engasjementet.

– Vi har oppfordret alle gruppene i idrettslaget til å gjøre sine egne arrangementer for Krafttak mot kreft. Skøytegruppen var veldig fremme i skoene – eller skøytene – og sa kjapt at dette ville de være med på, sier hun.

Torsdag er altså dagen. De yngste løperne skal gå klokken 18, før de eldre løperne setter turboen på klokken 19.

Håvard Lorentzen er heller ikke maksimalt fornøyd med at sesongen har tatt slutt.

– Jeg skulle gjerne ha gått flere løp. Utviklingen min har vært bedre og bedre utover sesongen. Det har vært en rotete og trøblete sesong, der jeg har vært veldig mye syk. Det har vært mye problemer med bihulene. I tillegg kom det en liten korona innimellom der. Alt i alt var det en grei sesong, men om jeg hadde unngått så mye sykdom – halvparten ville egentlig også ha vært mye, så skulle jeg ha klart VM-medalje på 1000 meter, sier han.

Men først er det altså runder for Krafttak mot kreft.

– Vi har heldigvis hatt lite kreft i min familie, men det skal veldig godt gjøres å ikke kjenne noen som har vært rammet. Det er godt å samle inn penger til en god sak, sier Lorentzen.

Vedtok å bygge boliger for rusavhengige

Onsdag vedtok bystyret i Bergen at det skal bygges seks leiligheter for rusavhengige i Steinsvikkroken.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten