fanaposten.no

På med skihuen for premieutdeling. Her står Stian Øvergaard Aarvik sammen med kvinnevinner Karoline Holsen Kyte fra Førde. Foto: CBSPhoto Carl Fredrick Heine/Bjørnar Seim

Stian skal løpe mindre i år

Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist sesongdebuterte med seier i grisaværet på Ulriken lørdag. I år skal han konkurrere mindre enn før.

Sport · Publisert 17:36, 29 mai 2019

– Det var veldig godt å kjenne at kroppen fungerte. Jeg fikk de svarene jeg var ute etter. Dette var en skikkelig god start på sesongen, sier Aarvik.

Denne sesongen gjør han noen endringer i opplegget, for å sørge for å holde lenger.

– Jeg skal løpe noen uttaksløp nå i vår. Så kommer EM og verdenscup i juni og juli. Det er da jeg må være i bra slag, sier Gneist-løperen.

Elsker å konkurrere

Håpet er at han ikke skal bruke seg opp for tidlig på året. Tidligere år har det vært vanskelig å holde koken hele sesongen.

– I år kjører jeg kvalitet foran kvantitet. Det er ikke bra å brenne kruttet med en gang, sier han.

Men det er ikke så lett heller.

– Det er konkurransene som er gøy. Det er jo da jeg bruker all treningen til noe. Ofte har jeg lyst til å ta en konkurranse som trening, men når jeg får startnummer på brystet, skjer det noe. Da holder jeg ikke igjen, i hvert fall. Derfor velger jeg å konkurrere litt mindre i år, sier han.

22 år gammel er han begynt å se klarer hvordan han selv reagerer.

– Konkurransene tar på mentalt også, ikke bare fysisk. For å ikke bli så sliten i hodet, styrer jeg unna i større grad enn før.

Det neste, store fjelløpet i Bergen, Bergen Fjellmaraton, går uten Stian Aarvik i år. Det betyr at fjorårsvinneren og løyperekordholderen står over.

– Jeg kommer nok ikke til å løpe der i år. Det er dumt, for det er et løp det er utrolig kjekt å være med på, men det er også et løp som tar mye energi. Det varer omtrent fire ganger så lenge som Ulriken opp og kroppen får en god del juling. Det blir ikke noe særlig trening dagene etter, for kroppen er så gåen. Men løpet i fjor var så bra, at jeg tror nok løyperekorden får stå, sier han.

Storløp i Italia

Løpet går torsdag 6. juni. Aarvik forbereder seg på Hovlandsnuten opp i Sauda noen dager etter.

– Så blir det NM uken etter det igjen, før jeg skal til EM og verdenscup i Italia, sier Aarvik.

Han innrømmer at det er et snev av gambling over å konkurrere lite, men det er en sjanse han er mer enn villig til å ta.

– Det kan skje mye på to uker og enda mer på en måned, hvis det skulle gå så lenge. Men nettopp derfor var det veldig godt å konkurrere i helgen og se at det fungerte så bra, sier han.

For i helgens konkurranse var hele motbakkeadelen i byen med. Thorbjørn Ludvigsen ble nummer to, Stian Angermund-Vik nummer tre.

– Det var det som var så kjekt! Denne seieren henger høyere enn den i fjor, for da var ingen av dem på startstreken, sier Aarvik.

501 deltakere slet seg opp Ulriken lørdag. Konkurranseklassen starter helt nede ved Storelungeren, mens mosjonsklassen starter på Montana.

Konkurransene tar på mentalt også, ikke bare fysisk. For å ikke bli så sliten i hodet, styrer jeg unna mer

«Vi er klare til å snakke med YIT så snart de er i gang med arbeidet igjen»

Det er full skjæring på Hjellestadvegen. YIT har lagt ned arbeidet. Vegvesenet vil ikke forhandle.

Han vil lede det nye bydelsstyret i Fana

Politikerne prøver å bli enige om hvem som skal styre byen. Klarer de å bli enige om hvem som skal styre bydelene?

Veltet på moped uten hjelm

17-åringen kom fra det med lettere skader.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten