fanaposten.no

Søreide tok seg helt til Dana cup-finalen

Med to gode 13-årslag på startstreken, satte Søreide for alvor fart og farge på årets Dana cup. Det ene laget kom da også helt til den store finalen. Der ble Cantolao frå Peru noen nummer for store

Sport · Publisert 21:12, 27 jul 2019

Med to gode 13-årslag på startstreken, satte Søreide for alvor fart og farge på årets Dana cup. Det ene laget kom da også helt til den store finalen. Der ble Cantolao frå Peru noen nummer for store.

Søreide var nok preget av stundens alvor, samtidig som energinivået ikke lenger stod på maks. Langt over 40 grader i solsteiken favoriserte heller ikke de lokale guttene. Da gjengen fra det peruanske fotballakademiet i tillegg fikk et par tidlige scoringer, ble finalen annerledes enn de seiersvante rød-trøyene hadde sett for seg.

Men med medaljer rundt halsen, og en gedigen sølvpokal i hendene, var 0-5-tapet fort glemt. Dana cup 2019 ble en opplevelse av de helt sjeldne. En solstråle som kommer til å varme, selv på de mest regntunge og forblåste treningene, sent på høsten og langt inn i vinterhalvåret.

Stor tropp

Søreide reiste til Danmark med tre 7-erlag. Ett G11 og to G12, der de sistnevnte bodde på skolen der det brøt ut en aldri så liten magesjau-epidemi. Men det hindret heller ikke dem fra gode sportslige resultat.

13-åringene bodde med foreldre og venner i ferieleiligheter i idylliske omgivelser, nord på Løkken. Og det var litt av gjeng som var samlet. Totalt 32 spillere. Fordelt mer eller mindre likt på to lag. Og her snakker vi som Beatles gjorde: «With a Little Help from my Friends». Lagleder og primus motor Knut Eliassen forklarer.

Fikk god hjelp

– Siden dette var en påmeldings-turnering, endte vi opp med 22 Søreide-spillere som ville på Dana cup. Det ble jo altfor mange til ett lag, og for knapt til to. Da tok vi kontakt med våre trenerkolleger i Fana, og lurte på om de hadde spillere som kunne være interessert. Det resulterte i sju nye i troppen. I tillegg ble en fetter med tilknytning til gjengen med. Da vi også fikk to skader tett opp mot avreise, endte det med at vi lånte to nye fra Os. Virkelig et spleiselag,som opplevde veldig mye god og spennende fotball. Og som også fikk noe som lignet på en Syden-ferie, smiler Eliassen, etter innholdsrike dager i pendeltrafikk mellom Skagen-strender og diverse fotballanlegg i og rundt Hjørring.

Tapte bare 0-1

Mens Søreide 2 spilte seg helt til finalen, der de møtte overmakten i Cantolao, spilte Søreide 1 den aller første puljekampen mot nettopp laget fra Peru. Og tapte bare 0-1. Det samme laget var i tillegg bare en tapt straffesparkkonkurranse fra å møte kameratene sine til en komplett Søreide-semifinale.

– Der tok til gjengjeld 2-erlaget revansje, og sendte danske Brønderslev ut av cupen. Etter uavgjort og nye straffer. Her snakker vi med andre ord om veldig små marginer, forteller Eliassen.

PS! De to siste årene har Gneist vunnet G17-finalen. Denne gangen var de på god vei mot en ny mulighet. Tre på rad ville vært noe for historiebøkene, selv i Dana cup-sammenheng. Men det ble med semifinale, der svenske Utsikten BK ble for sterke. Men igjen solid innsats, og bronsepokal til et fra før velfylt premieskap.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten