fanaposten.no

Lagvenninne Maria Skage kunne overrekke premie og pokal til kaptein Alma Gilleshammer på Østfold sykehus. Foto: Torstein Skage

Søreide-jentene vant for kaptein Alma

Da Alma Gilleshammer gikk ut på båre, bestemte lagvenninnene seg for å vinne for henne.

Sport · Publisert 15:14, 9 jun 2022

Søreide Måne – Tune 16-12: Søreide-jentene vant alle kampene de spilte og slo i finalen det lokale laget. Spesielt bra var forsvars- og keeperspillet, men også i angrep var Søreide de klart beste. Finalen i J14-klassen ble spilt i en fullstappet hall med mye publikum og høyt trykk på tribunen. Fredrikstad Cup er Norges største med over 700 lag og 10.000 deltakere.

Skadedrama og godt spill

Finalen ble av det dramatiske slaget i første omgang da kaptein Alma Gilleshammer ble stygt taklet i et skuddøyeblikk og hun falt og slo hodet i bakken. Omtåket og svimmel ble hun fraktet ut på båre mens spillet fortsatte. De andre jentene på laget sa umiddelbart: «Denne skal vi vinne for Alma», hvilket de så til de grader gjorde.

Seieren var aldri truet. Søreide spilte meget godt i forsvar og offensivt viste spillerne spill av høy klasse, både som lag og individuelt. «Tune møtte oss med et offensivt forsvar. Heldigvis har vi spilt mange turneringer og kamper og møtt slikt forsvarsspill tidligere. Spillerne lot seg ikke stresse og de viste spill på øverste nivå» sier trener Torstein Skage.

Keeper Emilie Thommassen stod også etter hvert meget godt i mål og bidro med en rekke flotte redninger.

Trener Torstein Skage sier at «dette er en enorm prestasjon av jentene. Vi fleipet med at Norges minste håndballklubb kunne vinne Norges største håndballturnering. Nesten litt uvirkelig. Men vi har en fantastisk gjeng med spillere som har levert gode resultater gjennom mange år. De er svært treningsivrige, de jobber mye dugnad for å kunne dra på cuper, de er en sammensveiset gjeng og derfor smaker det ekstra godt når vi klarer å vinne en så stor turnering.»

 

Disse jentene kunne heve pokalen over hodet. – Seieren i Fredrikstad Cup er ikke bare en seier for dem på vinnerlaget. Samtlige av spillerne våre har del i denne seieren. Uten den store gruppen, treningsiveren, utfordringene og inspirasjonen de gir hverandre, samholdet og vennskapet hadde vi neppe klart dette, sier trener Torstein Skage. Fra venstre: Malin Eidnes Aurdal, Marie Sperre, Emilie Thomassen, visekaptein Maren Folkestad Aadland med pokalen, Ingrid Birkeland Moan, Elida Skaar-Ottesen, Ylva Stømsø, Andrea Mjanger, Ida Emilie Merl-Olsen, Patricia Georgescu, Johanne Tysnes-Nielsen, Sevin Akgeyik, Silje Sem-Olsen, Stine Lønning Garen, Mona Lægreid Mikalsen, Maria Skage og Amanda Ask Glenjen.

To lag og hese foreldre

Søreide-jentene dro til Fredrikstad Cup med to lag påmeldt. Vinnerlaget Søreide Måne gikk ubeseiret gjennom turneringen mens Søreide Stjerne kom videre til a-sluttspillet og røk ut i åttendedelsfinalen. «Også jentene på Stjerne-laget leverte strålende spill under Fredrikstad Cup. De kom videre fra gruppespillet og vant 16-delsfinalen før de tapte for Sotra i åttendedelsfinalen. 16-delsfinalen er noe av det villeste jeg har opplevd», sier Skage.

Det var drama til siste sekund etter ordinær tid etter et skudd som gikk i mål etter sluttsignalet. Dommerne dømte mål mens sekretariatet overstyrte og annullerte skåringen da det var forsinkelse mellom klokken og sluttsignalet. Da kokte det på begge lagbenkene og blant publikum før kampen fortsatte med en treminutters ekstraomgang. Det stod uavgjort også etter denne. Stjerne-jentene kjempet heroisk og seiersmålet noen sekunder før slutt i andre ekstraomgang til ellevill jubel fra spillere og lagvenninnene.

Mandag morgen møtte Stjerne-laget Sotra og tapte dessverre en svært jevnspilt kamp etter unøyaktighet i avslutningene.

God stemning, konsert og nye venner

«Fredrikstad Cup er en svært fin cup å delta i. Den er velorganisert, det er tivoli, det er mange fine arenaer og ikke minst var konserten lørdag et høydepunkt for jentene» sier Skage. Flere av spillerne var høyt oppe konserten og etter og ha vært tett på blant annet Tix, El Papi, eMMa og Subwoolfer. Været var strålende, noen som klart bidro det den gode stemningen. «Vi drar hjem med gode minner, hese stemmer, nye venner og stiller nok i Fredrikstad også til neste år».

Travel sommer

Etter en svært sen retur til Søreide i minibussen skal Søreide-jentene nå trene videre mot nye cuper. «Vi har en innholdsrik sommer foran oss. Først skal vi delta i den regionale beachhåndballturneringen, deretter skal en rekke av spillerne på regional talentsamling i regi av håndballkretsen og forbundet, før de fortsetter med Bergen Cup.

«Fra Bergen Cup går ferden direkte videre til Partille Cup i Gøteborg. Den regnes for å være verdens største håndballturnering med 1400 lag fra mer enn 50 nasjoner. Fra Partille Cup drar laget direkte til Dronninglund Cup i Danmark. Vi har mye å glede oss til,» avslutter Skage.

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten