fanaposten.no

– Skjønte ikke helt hvordan jeg skulle komme meg i mål

– Jeg hadde mest lyst å legge meg ned, men jeg måtte fullføre. Når jeg passerte målstreken måtte jeg kjenne om jeg fremdeles var i live, sier Sverre Lunde Pedersen etter kollapsen på 10.000 meter.

Sport · Publisert 11:40, 10 jan 2017

Sverre Lunde Pedersen har vært varm i kroppen og har følt seg uggen hele EM-helgen. De fysiske utslagene kom først da det gjensto ti runder på 10.000 meteren søndag.

– En vond opplevelse

Sverre gikk for en bronsemedalje sammenlagt, og måtte slå belgieren Bart Swings med 11 sekunder på mil-løpet. Han lå godt at til å klare det etter en god åpning. Da Sverre var 50 meter fra å ta igjen parkamerat Denis Juskov med en runde, ble det tydelig for alle som fulgte medaljekampen fra sidelinjen at noe ikke stemte for 24-åringen fra Fana IL. Sverre selv hadde merket det allerede før start.

– Jeg hadde en tung dag, og det var tungt å ta på seg skøytene. Når løpet startet kjente jeg fort at jeg ville slite med å holde farten til mål. Kroppen var ikke med fra start, og det ble en veldig vond opplevelse, sier Sverre Lunde Pedersen til Fanaposten.

– Lyst å legge meg ned

Sverres rundetider gikk gradvis oppover mot slutten av løpet, og han var tydelig ustø i svingene. De tre siste rundene måtte han støtte seg med hendene på lårene for å få fremdrift i skyvene.

– Jeg skjønte ikke helt hvordan jeg skulle klare å komme i mål, og det var jo så vidt jeg kom meg inn. Jeg hadde mest lyst å bare legge meg ned, men det kunne jeg jo ikke. Det ble et skikkelig blodslit, og da jeg passerte målstreken, var jeg helt tom. Jeg måtte kjenne etter om jeg fremdeles var i live, sier Sverre.

Selv har han ingen forklaring på kollapsen annet enn at han brygger på sykdom.

– Før jul trente jeg godt, og jeg har følt meg i fin form. Lørdagens 5000 meter var også ganske bra, men jeg kjente meg varm i kroppen og hadde høy puls. Jeg synes det er rart at det skal smelle slik på en 10.000 meter, uten at det er noe som ligger i kroppen av sykdom. Kroppen sier fra når den ikke er i slag, og dette var en klar beskjed om det. Jeg har aldri vært nødt til å støtte hendene på lårene for å komme rundt banen før, men dette var vondt å oppleve, sier Sverre Lunde Pedersen til Fanaposten.

Kommer tilbake

Det er mandag, og Sverre hviler på hotellrommet i Heerenveen. Fremdeles kjenner han at han er slapp og trøtt, men det er ingen tydeligere symptomer på noe sykdomsutbrudd.

– Jeg må få sjekket dette ganske raskt, og vi vil nok ta en rask vurdering på om jeg skal bli her til torsdag, slik planen er, eller om jeg skal dra hjem og komme meg til lege og få hvilt litt, sier Lunde Pedersen.

– Tenker du på at EM-bronsen glapp?

– Det er en nedtur oppe i alt at bronsen ryker, men nå har jeg mest lyst å få kroppen til å fungere igjen. Når det fungerer, vet jeg at jeg kan ta medalje. Akkurat nå er det tydelig at kroppen er syk, og nå må jeg bli frisk igjen først. Det er fremdeles en stund igjen til VM, og jeg blir jo litt skremt når kroppen kollapser slik den gjorde søndag, men dette går over, sier Sverre Lunde Pedersen.

Han gleder seg over Fana-løpernes innsats i helgen.

– Det ble fire pallplasser, og alle av fanaløpere. Det er veldig moro. Håvard var 25 hundredeler fra medalje sammenlagt i sprint-EM, og ble nummer tre på 1000-meter fredag. Jeg hadde en periode selv der jeg var veldig nær å komme på pallen. Men jeg vet at fremgangen hans fortsetter, og da blir marginene på Håvard sin side. Det er en del av fremgangen å være i sjiktet rundt pallen. Man blir bedre av det som skøyteløper også, spesielt i sprint hvor marginene er små, sier Sverre.

Han er også imponert av Sindre Henriksen som vant 500 meteren, kom på bronseplass på 1500 meter og kvalifiserte seg til 10.000 meteren. Europamester Sven Kramer er Sverre bare imponert over.

– Den 5000 meteren Kramer leverte er umenneskelig. Han virker bedre enn på veldig lenge. De foregående sesongene har han slitt med ryggproblemer, men det er borte nå og han har fått trent godt. Han har blitt bedre på 1500 meter også, og det gjør det ikke enklere for oss andre i et allround-mesterskap. Vi har aldri sett en så god skøyteløper noen sinne, og jeg tviler kanskje på om vi får se det igjen. Han har vært god over så lang tid, og presterer alltid på høyt nivå, sier Sverre Lunde Pedersen.

Det eneste som taler mot Sven Kramer i fremtiden er alderen hans, og bak Kramer kommer to allroundere fra Fana IL, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen.

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten