fanaposten.no

Skifolket inviterer til barmarksløp

Det er duket for en real melkesyrefest når Fana IL langrenn og skiskyting drar i gang et helt nytt terrengløp. Traseen går fra Fanahytten til Livarden - og så tilbake igjen.

Sport · Publisert 12:00, 8 sep 2017

Den 12 kilometer lange rundløypen går på variert underlag. Løperne starter på skogsvei ved Fanahytten, og setter så kursen oppover mot Livarden på sti, myr og fjell. Vel oppe befinner løperne seg 683 meter over havet, altså 20 meter høyere enn Ulrikens topp. Der snur de, og returnerer på en annen trasé tilbake til Fanahytten.

– Når du kommer i mål, har du gjort unna rundt 480 høydemeter, opplyser Per Lasse Reinertsen i arrangementskomiteen.

Dette nye løpet har fått det beskrivende navnet «Livarden Rundt», og arrangeres førstkommende tirsdag.

Kun konkurranseklasse

Utøverne i Fana IL langrenn og skiskyting legger ned store mengder av treningsgrunnlaget sitt på barmark, og er selv flittige brukere av terrenget rundt Fanahytten på Totland. Med «Livarden Rundt» inviterer de flere til å oppdage dette flotte fjellområdet med joggesko på beina, og det er bare til å hive seg rundt: Påmelding gjøres online innen midnatt søndag. Skulle interesserte imidlertid ikke rekke påmeldingsfristen, er det også mulig å etteranmelde seg på løpsdagen innen klokken 17.15.

– Årets løp blir holdt på en ukedag, og for å sikre en trygg avvikling, der vi får løperne i mål før det blir mørkt, vil løpet i år kun bestå av konkurranseklasser. Til neste år vurderer vi å avvikle på en helgedag, og vil da åpne opp for mosjonsklasser også, forteller skigruppens leder Trond Lefdal.

Det blir fellesstart ved Fanahytten klokken 17.30, og løpet er åpent for alle født i 2004 eller tidligere.

Motbakkedronning deltar

Fana IL langrenn og skiskyting drar i gang «Livarden Rundt» som et forsøk for å få inn litt ekstra midler i klubbkassen. Klubben tilbyr også skikurs til bedrifter og andre som ønsker å lære seg tips og teknikker, men det er ikke alltid like enkelt å gjennomføre slike kurs på grunn av de snøfattige vintrene vi har opplevd de siste årene. Å arrangere et barmarksløp i Bergen kan derfor bli en noe mer forutsigbar inntekt, og skigruppen håper selvfølgelig på god oppslutning.

– Løpet er åpent for alle som ønsker å delta på et krevende løp, og vi oppfordrer også våre egne klubbmedlemmer om å delta. Med en makstid på tre timer, skal løpet være overkommelig for de fleste, sier Reinertsen.

I tillegg til Facebook- og Twitter-sider, har klubben laget en egen nettside for løpet, livardenrundt.no. Her kan man blant annet lese at Eli Anne Dvergsdal er klar for å være med, noe klubben synes er en ære. Gular-løperen er aktiv i både terrengløp og motbakkeløp, og har en solid merittliste å vise til.

– «Livarden Rundt» vil ellers være merket med skilt og merkebånd, og det er obligatorisk å følge den merkede løypen. En baktropp vil sørge for at alle kommer seg trygt gjennom.

Løp for alle

Med sine nærmere medlemmer i alderen 7 til 60 år har Fana IL den største langrennsgruppen i kretsen.

– Egentlig litt merkelig at et lag fra kystområdet har et slik stort grunnlag av aktive, skriver klubben selv på nettsiden sin. De begrunner den gode oppslutningen med glede, fellesskap og trygghet.

Parallelt med at «Livarden Rundt» går av stabelen, arrangerer langrennsgruppen sitt tradisjonsrike og uformelle terrengløp som går i løyper på ulike distanser på Totland.

I fjor var det 19 grader og sol på arrangementsdagen, og totalt 106 løpere fikk nyte tørre løyper, vafler, saft og konkurranseinstinkt. Også de yngste løperne på seks år deltar på dette løpet.

– Målsettingen med arrangementet er å utnytte mulighetene i Totlandområdet og ha det gøy i en uhøytidelig konkurranse. Det er også en målseetting å kunne samles på tvers av idrettsgrener samt å bidra til allsidig aktivitet for unge så vel som gamle, heter det i invitasjonen.

Foreldre til utøvere i langrennsgruppen stiller som frivillige funksjonærer både under «Livarden Rundt» og terrengløpet. Det blir også åpen kafé med salg av hjemmebakst.

Når du kommer i mål, har du gjort unna rundt 480 høydemeter.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Knappetunnelen måtte stenges etter krasj

Tre biler involvert i trafikkuhell i Dolvik i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten