fanaposten.no

Sindre Henriksen var den eneste som leverte varene under søndagens 1500 meter under VM enkeltdistanser, da han satte ny personlig rekord. Han ble beste nordmann på distansen på en åttende plass. Foto: Peter Dejong, AP/NTB Scanpix

Sindre best av de norske

Sindre Henriksen ble best av de norske, og satte ny pers under 1500 meteren i VM enkeltdistanser i Salt Lake City.

Sport · Publisert 22:17, 16 feb 2020

Sindre Henriksen var den eneste som leverte varene under søndagens 1500 meter under VM enkeltdistanser i Salt Lake City. I samløp med Alan Dahl Johanson gikk Sindre inn til tiden 1.43.34, noe som er en forbedring av hans personlige rekord med tre tideler.

– Jeg hadde ikke en optimal oppladning til dette løpet. Lørdag var jeg litt syk, så jeg er veldig godt fornøyd med å sette pers. Jeg har jo satt to personlige rekorder her borte, og føler at jeg har blitt bedre. Det er en opptur, sa Sindre Henriksen til Viasat 4 etter løpet sitt.

- Lover bra for Hamar

Sverre Lunde Pedersen fikk ikke noe optimalt løp og endte med tiden 1.43,62, noe som holdt til en niendeplass

1500-meteren ble vunnet av Keld Nuis, sølvet gikk til nederlandske Thomas Krol med amerikaneren Joey Mantia på bronse.

Det var en halvfornøyd Sverre Lunde Pedersen som snakket med Viasat 4 etter sin avslutningsdistanse i VM enkeltdistanser.

– Løpet i dag er greit, men jeg blir litt for seint hele veien. Selv om jeg følte at jeg gikk bedre i dag enn i går, så er det ikke godt nok til å være med i medaljekampen. Men det lover bra for Hamar. Jeg er langt fra fornøyd med egen innsats i dette VM. Jeg trener ikke ræven av meg hver dag for å bli nummer fire og syv. Høsten har gjort at jeg ikke har fått forberedt meg godt nok til dette mesterskapet. Slik forholdene har vært sist høst, har vi vært nødt til å justere treningsprogrammet hver eneste uken, og det er ikke bra. Men det er viktig læring å ta med seg videre. Nå gleder jeg meg til å komme hjem og ligge litt på sofaen og hvile før turen går til Hamar. Da skal jeg kline til, sa Sverre Lunde Pedersen til Viasat 4.

- Nesten flaut

Under lørdagens 1000 meter ble Håvard Holmefjord Lorentzen til slutt nummer fire, med tiden 1.07.00, bare 24 hundredeler fra bronsemedaljen som ble vunnet av Laurent Debreuil fra Canada. Russiske Pavel Kulizjnikov vant med ny verdensrekord på 1.05,70, og Keld Nius vant sølvet med 1.06,73.

– Jeg synes det er litt bittert at VM-medaljen går til en som tidligere er tatt for doping, men det er ikke noe vi som er rene løpere får gjort noe med. Vi må stille opp og gjøre vårt beste, sa en tydelig skuffet Håvard Holmefjord Lorentzen til Viasat 4.

Heller ikke på lagtempoen innfridde det norske laget, der de kom på en skuffende syvende plass. På det norske laget gikk Håvard Bøkko, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen.

– Vi gikk så dårlig at det var nesten flaut å være utpå der, sa Sverre Lunde Pedersen til reporteren fra Viasat 4 etter løpet.

Snart skal 1800 flere biler ut i dette krysset. Rapport foreslår hvordan det komplette kaos kan unngås

Det travle krysset på Nesttun blir enda travlere når de store utbyggingene er ferdige. Trafikkekspert anbefaler å nekte bilister å svinge til venstre...

Oppfordrer folk til å bruke nye turområder

Kommunen vil spre folk på flere turområder, og har åpnet for turparkering ved flere skoler i bydelen.

Vil uansett holde skoler og barnehager stengt tirsdag etter påske

Dersom regjeringen beslutter å gjenåpne skoler og barnehager over påske, vil første skole- og barnehagedag i Bergen være onsdag 15. april.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten