fanaposten.no

Benedicte Hatteberg Nicolaysen (8) fra Hjellestad Seilforening og Viktor Møen Nygaard (7) fra Bergens Seilforening er noen av de yngste seilerne fra søndre bydel, og de er blitt gode venner gjennom seilingen. Denne helgen var de to med som supportere mens storebrødrene seilte. Da timene på sjøen ble mange nok for dem, ja da var det bare til å gå på jakt etter den beste iskremkiosken i Stavanger: Som de svært fornøyd mener å ha funnet! Foto: Mari Møen Nygaard

Seilerglede på land og vann i Stavanger

For første gang på nesten så lenge de unge jolleseilerne selv kan huske, har de nå fått dra ut av eget fylke for å seile regatta.

Sport · Publisert 15:27, 11 jun 2021

Sist helg arrangerte Stavanger Seilforening Vestlandscup for optimist- og laserseilere, og det var en ivrig og konkurranselysten gjeng fra Bergens Seilforening og Hjellestad Seilforening som stilte til start både lørdag og søndag.

Oljehovedstaden bød på varierte vindforhold denne helgen, og mens to av regattaene på første seildag måtte avblåses grunnet for få sekundmeter og kun to ble gjennomført, fikk seilerne god fart på dag to og fikk seile hele fem regattaer på Byfjorden i Stavanger.

Seilerne fra BS og Hjellestad bodde alle på det samme hotellet, noe som førte til at både seilere og støtteapparat fikk mye kvalitetstid sammen også på land. Nye vennskapsbånd ble knyttet, og det er alltid kjekt å være gode venner på land – selv om det er om å gjøre å komme først over målstreken på vann.

Vestlandscupen trakk ogsågod del seilere fra Ran Seilforening på Sotra og Åsane Seilforening, noe som var til stor glede for seilerne fra søndre bydel som begynner å bli god kjent med konkurrentene fra hjembyen.

Beste seiler fra Hjellestad var Frida Bakke Hjellestad og beste fra BS var Magnus Bjørgo, mens Ran-seiler Milla Sandmo Birkeland var den som seilte best av alle og vant.

Frykter bowling-sporten vil dø ut

Etter at bowlingen på Sandsli ble stengt, har sporten kun to steder igjen å spille i Bergen; Kokstad og Vannkanten. Men begge steder kommer sporten i...

Dette turtipset er tilgjengelig takket være et testament

I vakre omgivelser innbyr denne beroligende turperlen på en rusletur for refleksjon og ettertanke. Det hele pakket inn i idylliske omgivelser i...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten