fanaposten.no

Så tungt er det å bli norgesmester

Kristoffer Brun innfridde alle forventningene da han blåste resten av norgeseliten av romaskinen. Det samme gjorde klubbvenninne Maia Lund.

Sport · Publisert 16:55, 9 feb 2019

Bergens Roklub inviterte til show i Slåtthaughallen lørdag. Flere utøvere i verdenseliten var til stede, og det aller største trekkplasteret var selvfølgelig klubbens egen verdensmester, Kristoffer Brun.

I fredagens Fanaposten advarte han om at formen ikke var helt på topp, og at han akkurat var kommet hjem fra høydeopphold.

Han hadde ikke trengt å legge inn beklagelsene på forhånd. Til stor applaus fra publikum kom han i mål på siden 6.13, et lite osean forran resten av feltet.

– Det ble akkurat så tungt som jeg hadde trodd, sier han etterpå.

Tungt blir det, uansett, å ro 2000 meter på romaskin, så fort du klarer. De fleste, enten de vinner eller havner langt bak, må hjelpes ut av konkurranseområdet.

– Vi målte laktatverdiene rett etter målgang. De var ganske spektakulære, sier Brun og ler.

Helt på grensen

Han forteller at selv om han hele tiden kan se på skjermen hvordan han ligger an i feltet, bruker han lite tid på å studere den.

– Jeg fokuserer mest mulig på mitt eget løp, og ligger på grensen til det jeg kan holde. Jeg er passe fornøyd. Det har vært bedre, men så er det lenge til de store konkurransene, sier han.

Rosesongen begynner ikke før midten/slutten av april. Nå er de inne i mengdetreningsperioden. Det er ikke bygget opp noen topp til dette mesterskapet.

– I høyden trente vi ikke i konkurransefart, akkurat. Det er tungt og rolig, så dette var litt av en overgang, sier han.

Så langt har 2019 svart akkurat til planen.

– Jeg har trent godt i vinter og vært lite syk, sier Brun. I fjor ble han nettopp det, og gikk glipp av VM-finalen.

Ikke bitter

– Det hjelper lite å bli bitter. Jeg får uansett ikke rodd konkurransen på nytt. Men jeg har ingen planer om å reise til Bulgaria med det første, sier han, etter at han ble rammet av to ulike magesykdommer.

Målene for sesongen er klare.

– Det er VM, og dermed OL-kvalifisering, som er målet, sier Brun, som ikke har tenkt å legge opp helt ennå.

– Jeg elsker livvsstilen. Jeg får reise rundt og oppleve verden og gjøre det jeg liker best. Det er klart, det er ikke hver dag det er like gøy å stå opp grytidlig for å trene, men jeg holder nok ut i noen år til, sier han.

For han har merket en viss utvikling i seg selv.

– Det er enda gøyere å vinne nå enn før!

Tungt på slutten

Vant gjorde også Maia Emilie Lund. Hun forteller at hun fikk det tungt på slutten, men seieren var uansett aldri truet.

– Jeg bryr meg lite om de andre og er mest i min egen verden. Jeg har alltid en plan jeg holder meg til, uavhengig av de andre. I dag gikk jeg ekstra hardt ut, roet ned i midten og tok det opp igjen på slutten. Jeg fikk det feigt igjen, sier U23-europamesteren fra 2017.

Årets store mål, også for henne, er kvalifisering til OL.

– Det er dobbel som er OL-øvelse og jeg får ny makker i år, så det blir spennende. Selv føler jeg at jeg er i rute, sier utøveren, som siden sist har flyttet fra Tromsø til Oslo.

– Hele elitegruppen er samlet der. Det er en forutsetning for å være med, sier hun.

For å klare OL-plass må de enten komme blant de syv beste i VM eller klare en av de fire oppsamlingsplassene neste vår.

– Jeg må overraske meg selv, sier Lund.

Høyre leverer ikke på klima

Knut Vindenes og Jana Midelfart Hoff skriver i Fanaposten 5. juli at Høyre tar kampen mot Co2-utslippene og klimaendringene. Dette stemmer ikke. I...

Verdens beste dyrevelferd?

«Nyt Norge!» står det så forlokkende på skinke og svinekoteletter i butikken. Per i dag er dette tomme ord, mer egnet til å provosere enn å gi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten