fanaposten.no

I full strekk fikset Hermann Ræstad seier. En ekte matchvinnerredning. Foto: Roy Ellingsen

Redningen på Stavollen

– For en redning! Jeg har aldri sett på maken!

Sport · Publisert 19:45, 11 sep 2021

Bjarg – Fjøra 3-2: Det sier Bjarg-trener Torbjørn Birkelund etter at keeper Hermann Ræstad rett og slett stjal et mål i sluttminuttene av det høydramatiske oppgjøret på Stavollen.

Fjøra ledet 2-0 da det gjensto fem minutter til pause, men ved en kraftanstrengelse klarte hjemmelaget å utligne, etter mål av Brede Sandmoen og Arvid Austevoll.

Andreomgangen ble ikke spesielt finspilt, men det var våt bane, mye dramatikk, tøffe dueller og ett og annet omdiskutert frispark.

Superreserven

Underholdningsnivået tok seg opp da Enrique Crespo Søvik, bedre kjent som Kike, kom inn, med 25 minutter igjen. Spissen er tidvis vanskelig å spille med, men også ofte helt umulig å spille mot. Det var han også lørdag, da han på frekt vis styrte inn 3-2 på et innlegg fra venstre.

– Jeg visste at jeg ikke trengte å få mye på ballen. Det holdt å være så vidt borti den med utsiden av foten, så var keeperen sjanseløs, sier Kike.

Han avskyr å være superreserve, men akkurat når det står på er det ganske gøy.

– Det er jo det! Vi har et helt fantastisk publikum, som løfter oss det lille ekstra. Vi har tre hjemmeseirer på rad nå, og nå synes jeg faktisk vi skal tenke på å henge med i toppen, ikke bare på å overleve, sier Kike.

 

God stemning for mål på Stavollen.

Den enda suprere redningen

Men dramaet var på ingen måte over. I sluttminuttene fikk Fjøra frispark fra 20 meter. Skuddet fra Karsten Bjelde var nær perfekt. Det kunne i hvert fall ikke vært bedre plassert, der det gikk over muren og hadde kurs mot vinkelen. Så kom det noen lange fingertupper og fikk dyttet ballen til corner.

– En helt utrolig redning, som viser hvor mye Hermann betyr for oss. Det er ikke bare i dag han gjør dette, men i nesten hver kamp. Det er helt uvurderlig for oss, sier kaptein Jesper Hadler-Olsen.

Keepertrener Arild Larsen er ikke overraskende kjempestolt av eleven.

– Over en sesong, eller en halv sesong, som vi spiller i år, tipper jeg han betyr fem-seks poeng for oss alene, sier Larsen.

Bølgen

Etter fem nervepirrende overtidsminutter kunne alle med blått blod i årene slippe jubelen løs. Da kokte det godt under taket på den nye tribunen.

– Det er et helt vanvittig leven og noe helt spesielt å spille foran. Jeg har vært i Bjarg i ni sesonger og har aldri opplevd en lignende stemning i og rundt klubben, sier Kike.

– Publikum er helt fantastisk. De har 30-40 prosent av æren for resultatene, sier Hadler-Olsen.

Seieren gjør at Bjarg ligger på 4. plass på tabellen lørdag kveld. Det hadde gitt gode odds før sesongen.

Slo vekter og truet politi - må i fengsel

En 50 år gammel mann må sone etter to tilfeller av uprovosert vold.

Norge gjenåpnes lørdag klokken 16

Lørdag klokka 16.00 blir det en mer normal hverdag i Norge. Samfunnet gjenåpner omtrent for fullt.

To brudd for Aurora

Poenget mot Vipers kostet dyrt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten