fanaposten.no

Pangstart for Bjarg

Bjarg fikk en pangstart på årets serie da de slo Stord 4-1 på Stavollen lørdag.

Sport · Publisert 18:28, 9 apr 2022

Årets første seriekamp på Stavollen ble en kald fornøyelse for alle involverte, også de som fylte tribunen i palmehelgen.

Iskald vind fra nordvest, haglbyger og en stygg forsvarstabbe som ga Stord ledelsen etter 9 minutter var det meste å skrive hjem om i første omgang helt til Simen Hopsdal utlignet i det 38. minutt. Bjarg fikk aldri pasningene på den siste tredjedelen av banen til å sitte, og det ble bare nesten.

– Vi spilte litt rotete i første omgang. Vi hadde en plan om å styre kampen, men varierer for lite i oppspillsfasen. I pausen var det mange gode tanker og idéer fra spillerne om hvordan vi kunne forbedre oss, og det gav raskt utslag, sier trener Torbjørn Birkelund.

Punkterte kampen

Bjarg brukte bare to minutter av andre omgang på å ta ledelsen i kampen. Stord spilte håndball, og dommer Mattias Gripsgård Sakstad pekte på straffemerket.

Dagens Bjarg-kaptein, Arvid Austevoll satte ballen sikkert i nettet bak Stord-målvakt Raman Karim.

Fra det øyeblikket så Bjarg seg aldri tilbake. I løpet av de siste 43 minuttene av kampen hadde Stord knapt en målsjans.

Bjarg derimot ble mer til å kjenne igjen fra den gode fjorårssesongen.

De klarer å variere spillet mellom å komme seg rundt på kantene, og spille seg gjennom i midten.

Etter 57 minutter tegner Arvid Austevoll seg for dagens andre mål, og legger på til 3-1. Seks minutter senere setter debutant Rasmus Haugsvær inn 4-1, som også ble sluttresultatet.

Godt fornøyd

Torbjørn Birkelund er godt fornøyd med sluttresultatet.

– I dag hadde jeg tatt hva som helst, så lenge vi hadde fått tre poeng. Men jeg synes vi presterer bedre i andre omgang. Jeg vil ikke fremheve noen spesielle. Laget presterer veldig bra, og noen er veldig flinke å time pasningene inn bak Stord-forsvaret, mens andre er gode å time løpene i det samme rommet. Det skaper sjanser. Fjerdemålet til Rasmus er fotball etter mitt hjerte, hvor spillet vendes og pasningene setter forsvaret helt ut av spill. Det er godt å se Brede (Sandmoen) tilbake, og Arvid har funnet fasongen, alt i alt en veldig fin start på sesongen, sier Bjarg-treneren.

Skal ta Fana!

Allerede torsdag er det klart for lokal-derby. Da drar Bjarg til Nesttun Idrettsplass for å møte Fana.

– Det blir en helt annen kamp. Fana er en av favorittene i år, men vi drar til NIPen for å ta de. Dagens kamp var en god oppkjøring i så måte, sier Torbjørn Birkelund.

Oddvar Skre til minne: – Me var heldige som fekk ha han hos oss

Vårt kjære fylkesstyremedlem gjennom mange år, Oddvar Skre, døyde 2. juli 2022.

– Vi forventer at dette bygget blir godkjent

Tegningene for flerbrukshallen til Idrettslaget Gneist har kommet. Nå venter de bare på godkjenning fra kommunen.

Byråd Bakke tok Fana IL sin klage til følge. – Et langt steg nærmere Slåtthaug Arena

Byråd Thor Haakon Bakke har tatt Fana IL sin klage over avslag på bygging av Slåtthaug Arena til følge. – Dette er en gledens dag, sier daglig leder...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten