fanaposten.no

Omgangssyke rammet Dana Cup

Rundt 50 spillere og ledere som deltar på Dana Cup har fått omgangssyke. Flere er lokale, og de fleste er friske så langt.

Sport · Publisert 14:21, 25 jul 2019

Det er deltagere som er innlosjert på Muldbjergskolen i Hjørring i Danmark som har blitt rammet av omgangssyken som det siste døgnet har spredd seg raskt mellom fotballagene.

Totalt er det rundt 50 barn og voksne ved skolen som er blitt syke så langt, og de er lagt på egne rom for å begrense smitten.

Lokale lag som Fana, Gneist, Bjarg og Søreide er på plass med mange deltakere på Dana Cup, og det har stort sett gått bra med de fleste så langt, selv om noen er blitt syke.

Hovedtrener Jens Harald Garden for Gneist G16 1 forteller at de ble oppmerksom på sykdomsutbruddet onsdag kveld.

– Vi oppdaget at det gikk omgangssyke blant mange spillere, og en del hadde symptomer som magesmerte og noen kastet opp. Vi satte omgående i gang med tiltak. De som kunne bo andre steder med foreldre, ble hentet. De som ikke hadde mer foreldre eller andre foresatte har overnattet her med oss. Ingen på vårt lag er blitt syke, men vi vet andre har slitt, sier Jens Harald Garden.

Han forteller også at de snakket med en trener fra Nymark, som også er smittevernlege.

– Han kom med anbefalinger som vi følger til punkt og prikke. Han sier at de som har flyttet ut ikke bør flytte tilbake, men toaletter og dusjanlegg er rengjort og kan benyttes igjen. Han bidro rett og slett til å roe hele situasjonen ned litt, og ser vi ikke trenger bekymre oss, sier Garden.

Ok med Gneist-jentene

Jentene i Gneist har det bra, ifølge Nils Møllerup, som er lagleder for Gneist jenter 17.

– Vi har ikke noen sykdomstilfeller med jentene så jeg vet om, så her går det greit, sier Møllerup til Fanaposten.

– Alle Gneist-jentene bor samlet i en stor idrettshall som har gode sanitærforhold. Men vi har selvsagt satt i gang noen ekstra forholdsregler og kjøper inn enda mer anti-bac, sier Møllerup.

Valgte å bli

På vei tilbake fra kamp onsdag kveld fikk Gneist-guttene informasjon om sykdomsutbruddet.

– Vi fikk nyheten rett i fanget sent på kvelden. Da var det sykdomsutbrudd på Muldbjerg skole, men ikke i umiddelbar nærhet til våre lokaler, sier Per Inge Larsen, lagleder gutter 17 hos Gneist.

Mange andre deltakerne forlot skolen sent på onsdags kveld.

– Det virket nesten som en folkevandring ut fra skolen. Det var mange folk og biler på vei ut, sier Larsen til Fanaposten.

Sammen med lederne og spillerne diskuterte de situasjonen. Alle bruker kjøpevann til drikke og tannpuss og mer anti-bac er innkjøpt. Videre skal de spise alle måltider andre steder, da skolen har stengt for måltider.

– Vi lot spillerne fortelle hva de ønsket og besluttet å bli på skolen inntil videre. Men hvis noen blir syke, skal vi ta raske avgjørelser, sier Larsen.

Larsen forteller at på 2004-kullet er to fedre og 3 gutter blitt syke. På 2005-kullet, der rundt 70 spillere bor sammen i en gymsal, var ti stykker blitt syke i går, med flere nye tilfeller i løpet av onsdagen.

Alle er friske

Odd Arne Larsen, som er koordinator for Bjarg, har ikke hørt om at noen av deres spillere er rammet.

– Vi bor i et eget hus, og her hos oss er alle frisk som en fisk, sier Odd Arne Larsen.

Fanaposten hadde ikke klart å komme i kontakt med Søreide IL før vi gikk i trykken, men lagleder for G12, Egil Skjoldmo, forteller blant annet til vg.no at kun en av spillerne på hans lag er blitt syk.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten