fanaposten.no

Per Hilmar Nybø. Foto: Privat

Nybø tilbake på Nesttun

– Nesttun må igjen bli en fryktet arena å komme til, sier Per Hilmar Nybø, nygammel assistenttrener for Fana sitt A-lag.

Sport · Publisert 10:08, 5 des 2018

Ni sesonger etter at han sist var med skal Per Hilmar Nybø igjen stå på sidelinjen når Fana sitt A-lag spiller kamp. De siste årene har han vært svært aktiv i kickboksingen, før han den siste sesongen har vært med i teamet rundt Os sitt A-lag.

– Det er Fana som er klubben min og da de spurte meg, hadde jeg veldig lyst, sier Nybø.

Klubben er overbevist om at de har gjort et godt valg.

– Vi tror Per Hilmar kan utgjøre et utrolig godt tospann med Ørjan Håland. De vil utfylle hverandre. Per Hilmar har en enorm ballast, både som spiller og trener. Han vet at du ikke får noe gratis og kommer til å hjelpe oss med å utvikle en treningskultur og et kravbilde vi har gort av, sier Mads Vik Tvedte, sportslig leder i Fana IL Fotball.

Mangler trøkk

De siste sesongene anslår han at han har sett omtrent halvparten av hjemmekampene.

Han har noen tanker om hva som skal til fremover.

– Jeg føler at det har manglet litt trøkk og godt, gammelt Fana-spill. Vi må gjøre Nesttun til en fryktet arena igjen. Uansett hvem vi spiller mot må vi kunne dominere kampene på hjemmebane. Så tøffe må vi være med oss selv, selv om jeg ikke vet all verdens om motstanden vi skal møte, sier Nybø.

Nybø trer inn i teamet til den nyansatte treneren Ørjan Håland, som han bare kjenner litt fra før.

– Jeg har faktisk spilt mot ham en gang, under en sponsorcup, da Ørjan jobbet i Brann. Da så jeg at det var en som kunne spille fotball, sier Nybø.

Headhuntet av kompis

Senere har han hørt mye om trenerspiren fra Os.

– Jeg har hørt mye om ham, selv om jeg ikke visste at det var ham de snakket om. Nå, mens jeg har vært i Os, har jeg også hørt mye positivt, sier Nybø.

Selv havnet han på Kuventræ gjennom gamle bekjentskaper.

– Jan Frode Skeie, som jeg har spilt på lag med i Fana, spurte meg. Når du har vært ute av gamet ganske lenge, som jeg har, er det lett å gå i glemmeboken. Men han spurte meg mange ganger og da jeg roet ned med kickboksingen, passet det, sier han.

I Os var han med en til to ganger i uken. I Fana kommer han til å konsentrere seg om spilløktene ute.

Trippelopprykk

Forrige sesong var et lite eventyr for Os, med opprykk for første- og andrelaget på herresiden og for damelaget.

– Jeg hadde ikke noe med damelaget å gjøre, men smitteeffekten er ofte veldig stor i en fotballklubb. Positive og negative opplevelser kan smitte mellom lagene. Det er langt ifra umulig å gjøre det samme med Fana neste sesong, sier Nybø.

Han lover i hvert fall at laget kommer til å være fysisk rustet.

– Vi skal bli godt nok trent! Husk at det er forskjell på fotballkondisjon og maraton. Fotball foregår i 100 prosent hele tiden, i korte intervaller.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten