fanaposten.no

Norges beste tennisklubb for andre år på rad

Paradis Tennisklubb møtte Moss Tennisklubb i eliteseriefinalen på Brennhaugen lørdag, og vant for andre år på rad. – Ekstra gjevt å ta dette på hjemmebane, sier daglig leder Fredrik Vabog.

Sport · Publisert 19:00, 5 jul 2020

Moss Tennisklubb var motstander da Paradis Tennisklubb ønsket velkommen til eliteseriefinale for menn lørdag på Brennhaugen. Finalen spilles med to double- og fem singlekamper, hvor laget som er først til fire seire kan kalle seg eliteseriemestere.

Spennende finale

Midt i boligområdet på Brennhaugen i Stavkirkevegen, ligger klubbhuset og tre grustennisbaner, som opprinnelig tilhører Fana Tennisklubb. Rundt 130 mennesker var på plass i flott solskinn lørdag formiddag da finalespillet var i gang. Kampene var historisk, fordi det er første gang to lag som ikke har tilknytning til Oslo møtes i en finale, og det er første gang finalen spilles i Bergen.

Double-kampene gikk først, og endte 1-1.

– Ut fra kampenes gang er det et rettferdig resultat, og det beste utgangspunktet for en spennende og lang dag på tennisbanene på Brennhaugen, sier daglig leder Fredrik Vabog.

Ut over ettermiddagen klarte Paradis Tennisklubb å ta hjem seieren på hjemmebane.

– Dette er en stor dag for Paradis Tennisklubb og tennismiljøet i Bergen. For andre år på rad kan vi kalle oss landets beste tennislag. Etter min mening er en utrolig sterk prestasjon å vinne serien to år på rad, og i likhet med flere andre faktorer viser seriegullet at byen Bergen og klubben Paradis er i ferd med å ta over dominansen som Oslo har hatt siden tidenes morgen, sier Vabog.

Vokser

Paradis Tennisklubb er i vekst. Siden Bergen Tennis Arena sto ferdig i 2013 har klubben doblet antall medlemmer.

– Vi er i dag rundt 700 medlemmer, og vi er i vekst. Tennissporten blir bare større, og klubben har i dag tre spillere på landslaget sammen med Casper Ruud. Casper Ruud er den store norske tennisprofilen, og det å ha tre spillere på landslaget med han, gjør underverker for rekrutteringen til vår egen klubb, og for tennissporten i Norge generelt. At vi i tillegg har Norges beste treningsanlegg i Bergen Tennis Arena har også vært sterkt medvirkende til den gode utviklingen i klubben, sier Fredrik Vabog.

Bygger klubb

Finalespillet engasjerte både foreldre og yngre spillere. Mens foreldre stilte i kafeen og fyrte på grillen, var yngre spillere ballhentere på finalebanene.

– Vi har hatt en strålende uke her, med avsluttende puljespill på onsdag. Finalespillet gjør at vi kan engasjere hele klubben og ha en flott dag på tennisbanen. Ekstra kjekt er det å få med yngre spillere som kan være med og gjennomføre finalearrangementet. Tennis er i all hovedsak en individuell idrett, men i eliteseriespillet kan vi samle hele klubben når vi spiller på hjemmebane. Det er viktig for samholdet og det sosiale miljøet i klubben. Vi har som mål å bli Norges beste tennisklubb, både sportslig og sosialt, og jeg synes vi har tatt et langt steg med helgens seier. Dette er noe som er godt å bygge videre på, sier Fredrik Vabog.

Kommunen: Derfor godtar vi full stenging av Sætervegen

Det har kommet mange reaksjoner etter at Sætervegen stengte. Kommunen mener full stenging er tryggere og gir kortere anleggsperiode.

Får endelig åpne Dominos på Skjold

Et eierskifte og kommunale hindre har forsinket åpningen i nesten tre år. Men nå er det omsider klart for Dominos Pizza i Odins veg.

Stenging av Sætervegen gir kaos i Harevegen: - Dette er uakseptabelt

Over natten opplevde beboere i Harevegen at den rolige gaten deres ble gjennomfartsvei for folk som skal til og fra Smørås og Apeltun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten