fanaposten.no

Simen Brekkhus har ikke vært sikkerheten selv fra 11 meter, men lørdag fikset han det første målet. Foto: Roy Ellingsen

Midtbanen senket Os

En kraftanstrengelse i maskinrommet nedkjempet Os på eget kunstgress lørdag.

Sport · Publisert 19:08, 3 aug 2019

Os - Fana 0-2: Det har vært noe som har manglet for Fana de siste kampene før ferien og de første etter, men lørdag var det igjen høyoktanfotball fra de hvite og røde.

– Jeg prøvde å si det før kampen, eller ... jeg ropte mer enn sa det til guttene, at vi måtte ha tilbake det trøkket og presset vi hadde i vår. Det var rett og slett deilig å se i dag, sier trener Ørjan Håland.

Aller deiligst, med trenerøyne, var midtbanetrioen. Simen Brekkhus og Vebjørn Høynes har ferdigheter som langt overgår 3. divisjon, i hvert fall på dager som denne, og bak dem tok Joachim Dankertsen jobben som innpisker og politimann. Til sammen var de langt mer enn Os kunne takle.

– Det er lenge siden vi har vært så aggressive som i dag. Det har manglet i de siste kampene, men nå hadde vi virkelig bestemt oss, sier Brekkhus.

Kampen begynte med mange Fana-sjanser, men tidligere Fana-keeper Chris Sunde Midtun i Os-målet hadde ingen planer om å slippe inn mål. Han spilte en stor kamp i osingenes mål, og ble selvfølgelig kåret til dagens osing av juryen på Kuventræ. Noe annet ville vært en fornærmelse.

Midtun stoppet i tur og orden Anders Moe Lund, Lars Christian Moldestad, Herman Stang Stakset, Mats Walberg, Vebjørn Høynes, Simen Brekkhus og Martin Hummervoll.

 

Innbytter Martin Hummervoll runder keeper og setter inn det avgjørende målet. Foto: Roy Ellingsen

Fana ble i tillegg snytt for et soleklart straffespark i første omgang. Men akkurat da det virket som det skulle bli en frustrerende dag på Os, fikk Fana straffe. Holdingen var klønete og Staksets fall var effektivt. Simen Brekkhus scoret fra 11 meter.

– Først var jeg usikker og ville ikke ta den, men så bare bestemte jeg meg for at den skulle i mål. Jeg har hatt noen dårlige opplevelser med straffer nå, så det var godt å legge det spøkelset bak seg, sier Brekkhus.

Dermed kunne Fana gå til pause med ledelse.

Utover i 2. omgang kom del to av sjansebonanzaen, men Midtun var glimrende. Til slutt måtte han likevel strekke våpen, da innbytter Hummervoll kom alene igjennom, rundet keeper og satte inn 2-0.

– I dag tror jeg vi fikk betalt for alle timene med trening i vinter. På slutten hadde vi mer å gi enn Os, sier osingen Håland.

  • Se resultater og tabell her!

Vebjørn Høynes drev osingene til vanvidd. Foto: Roy Ellingsen

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten