fanaposten.no

Mesterlig mottakelse for helten

Med klubb- drakter på, det norske flagget i hendene og sine bredeste smil stod skøyteløpere fra Fana IL og jublet i ankomsthallen på Flesland da Håvard kom.

Sport · Publisert 12:00, 3 mar 2017

Fanaløper Håvard Holmefjord Lorentzen overgikk som kjent alles forventninger under sprint-VM i Calgary i helgen og vant sølv.

Det var en tydelig rørt VM-helt som steg ned trappen og tok imot de mange gratulasjonene fra
lagkompisene da han kom hjem til Bergen tirsdag kveld.

– Dette var en stor overraskelse. Jeg hadde ikke trodd dette, sa sølvmedaljevinneren.

Ni år gamle Øyvind Ryen Herland var en av mange skøyteløpere fra Fana IL som stilte opp på Flesland for å ta imot Holmefjord Lorentzen.

– Jeg har aldri sett han på nært hold før, så det var veldig kjekt, sier en opprømt niåring etter å ha sikret seg autografen til sitt store forbilde.

– Jeg så løpet til Håvard på TV. Veldig kjekt å være i samme klubb som ham, synes den fornøyde, unge skøyteløperen.

Feiret med kake

Onsdag morgen tok Lorentzen seg en lang tur på sykkelen, før han møtte administrasjonen i Fana IL på hjemmebane på Nesttun idrettsplass.

Der ventet kake med inskripsjonen «Gratulerer med sølvet» og et bilde av Lorentzen.

– Skal jeg skjære over halsen min nå?

Vi fikk også vite hvorfor jubelen ved målgang ikke akkurat var hemningsløs.

– Jeg så tiden min på tavlen med en gang, men ikke hvordan jeg lå an i sammendraget. Det var det bare dere som så på TV som visste, sa Lorentzen til en lattermild forsamling.

Én konkurranse igjen

Neste helg går Lorentzen verdenscupavslutning i Stavanger. Det blir den siste gangen han går på skøyter denne sesongen. Da venter en solid runde med barmarkstrening, før skøytene skal på igjen i juni.

I Fana-brakken sitter håndtrykkene, gratulasjonene og klemmene løst. Kaken er god, alle rundt bordet forteller om sine opplevelser fra den siste 1000-meteren. Den som snakker minst er løperen selv. Men hva skal han si? Han har latt lår, eksplosivitet, balanse og svingteknikker snakke for seg.

Så ikke Verbijs nesten-fall

Det er minimale marginer i skøytesprint. Sølvet kunne ha blitt et gull, ettersom verdensmester Kai Verbij holdt på å gå på trynet på den avsluttende 1000-meteren. Akkurat da sto Lorentzen med verdensrekorden og ventet.

– Jeg så ikke at han holdt på å falle, så jeg fikk ikke det med meg. Jeg bare hørte det, sier Lorentzen, og unngår dermed hele spørsmålet om han innerst inne håpet at Verbij skulle falle.

– Det tenker jeg ikke på i det hele tatt.

Ny teknikk

Denne sesongen har Lorentzen lagt om teknikken sin noe. Han går lavere enn før, og får dermed mindre luftmotstand. Men etter en bragd som den i helgen sier han ikke nei til kake. Han driver tross alt ikke med lettvektsroing, for eksempel.

– Haha, nei. Det er bare greit å ha litt å sparke fra med, sier Hans R. Dankertsen, daglig leder i Fana og mangeårig trener.

Veldig kjekt å være i samme klubb som Håvard

Håvard Holmefjord Lorentzen

Født: 2. oktober 1992

Idrett: hurtigløp på skøyter, sprinter

Klubb: Fana IL

Meritter: VM-sølv, sprint, 2017, tre VM-titler for junior, åtte NM-gull. Hadde verdensrekorden på sprint sammenlagt (136,280) i noen minutter.

Rå skole er overfylt: – Elevene kommer seg knapt på do

Med et pennestrøk økte kommunen kapasiteten på Rå skole fra 400 til 450 elever. Nå er skolen så full at elevene knapt kommer seg på do.

To boliginnbrudd i helgen

Søndag kveld ble det meldt om et innbrudd i en villa på Hjellestad.

Bybanen stod i morgenrushet

Bybanen hadde tekniske problemer på Fantoft og Hop. Det er nå normal drift igjen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten