fanaposten.no

Medaljefest i innendørs-NM

Tre medaljer til Gneist og to til Fana krydret en sterk NM-helg for lokale utøvere. Eirik Dolve satte enda en rekord.

Sport · Publisert 12:27, 7 feb 2017

Ullsteinvik/Fana: Under helgens NM innendørs friidrett i Ulsteinvik utmerket mange fanabuer seg. Gneist sikret seg hele tre sølvmedaljer, Erlend Bolstad Raa (Fana IL) tok bronse og Eirik Dolve tronet igjen pallen.

For en uke siden tok Dolve U23-rekord i stav innendørs i Malmø. Under helgens NM var han overlegen. Men til tross for gullet, var han ikke selv helt fornøyd etter søndagens konkurranse.

– Det er god stemning i publikum, og kjekt å konkurrere her, men med et hopp på 5.40 fikk jeg ikke ut potensialet mitt. Det er litt uheldig, sier Dolve.

Han hadde flere nervepirrende forsøk på 5.61 meter.

– Både første og tredje forsøk var jeg svært nære. Det er surt når det akkurat ikke går. Fremover fokuserer jeg på VM og EM i sommer, og klarer jeg et hopp på 5.60-70 har jeg en bra billett, forteller han.

Tre medaljer

Også Gneist hevdet seg i stavhopp denne helgen. Pål Haugen Lillefosse tok sølv med 5.15 meter.

– Han er et talent som kan hevde seg godt internasjonalt fremover, uttalte ekspertkommentatorene.

Lørdag tok Monika Benserud sølv i tresteg med et hopp på 12. 90.

– Det var veldig kjekt å ta medalje. NM er noe man legger seg etter og trener mot, og jeg føler jeg har forberedt meg godt. Jeg hadde også et dødt løp som var vesentlig mye bedre. Dette var mitt beste løp noensinne, og det lover bra for sesongen fremover, forteller hun etter konkurransen.

Med en hårfin margin på to centimeter tok Amund Sjursen sølv i lengde på 7.52 meter denne helgen.

– Jeg hadde egentlig ikke forventet å ta medalje. Jeg har ikke vært helt i form i det siste, så jeg har ikke fått ladet ordentlig opp. Jeg har også hatt problemer med hamstringen. Derfor droppet jeg 60-meteren i går. Det viste seg å gi gode resultater. Jeg er fornøyd, forteller Sjursen etter søndagens konkurranse.

Også Jens Larsen Årstveit, Henrik Irgens Gravdal og Vegard Albrigtsen fra Gneist gjorde det bra under helgens innendørs NM og tok fjerdeplass i hver sin øvelse, 3000 meter, 1500 meter og 800 meter.

Gode resultater

Fra Fana IL var det ikke bare Dolve som fikk gode resultater. Filip Bøe løp inn til andre plass i sitt heat på 60-meter, og løp seg til semifinale. Han tok ny personlig rekord på 7.02, og lørdag tok fanagutten Erlend Bolstad Raa bronsemedalje i tresteg med et hopp på 14.45. Søndag var det duket for høyde, og både han og fetter Vetle Raa hoppet på 1.95 meter.

– Jeg er veldig fornøyd med gårsdagen. I dag er jeg ikke like fornøyd. Jeg sliter litt med teknikken i dag, og jeg hadde håpet på litt mer. Jeg har vært litt syk i det siste, og jeg bruker det ikke som en unnskyldning, men jeg tror det kan ha påvirket seniormesterskapet. Neste konkurranse skal jeg sprenge to-metersgrensen, sier Bolstad Raa.

EM i sikte

Det å konkurrere mot familien gir ham ekstra giv.

– Det er veldig gøy å konkurrere mot familien. Er det noen jeg ikke kan tape for, så er det dem. Det gjør nok at jeg får litt ekstra giv i konkurransene. Vi har alltid konkurrert mot hverandre, og vi trener sammen hver dag. Det er slik jeg er vant med det. I fjor konkurrerte vi også mot broren til Vetle, Brede, i høyde. Det var nesten et familiemesterskap, forteller han.

I år jobber han mot U20-EM i Italia til sommeren.

– Målet er å kvalifisere seg i tre-steg og hevde seg i denne konkurransen. Det var kjekt å ta en medalje i går, og jeg ser på NM som en god erfaring, sier Bolstad Raa.

Ingen av de lokale idrettslagene stilte opp i stafettkonkurransene.

Dette var mitt beste løp noen- sinne, og det lover bra for sesongen fremover

Lokale medaljer i NM

Gull:
Eirik Dolve, Fana IL, stavsprang, 5,40

Sølv:
Amund Sjursen, IL Gneist, lengde, 7,51
Pål Haugen Lillefosse, IL Gneist, stavsprang, 5,15
Monika Benserud, IL Gneist, tresteg 12,90

Bronse:
Erlend Bolstad Raa, Fana IL, tresteg, 14,54

Foreslår ingen skolenedleggelser i Fana

Den nye skolebruksplanen legges nå ut på offentlig høring. I planen foreslås det ingen skolenedleggelser.

Byrådene svarer: – Vi skjermer barn og unge mest mulig

Beate Husa og Endre Tvinnereim svarer på fredagens leder i Fanaposten.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten