fanaposten.no

Maren Hatletvedt hadde all mulig grunn til å være fornøyd etter at hun hadde hatt sitt første finaleoppdrag for Norges Fotballforbund. Foto: Svein Halvor Moe

Maren vil ut i Europa

For tre år siden fattet Maren Hatletvedt interesse for fotballdømming. I helgen brøt hun en ny barriere i dommersammenheng.

Sport · Publisert 10:39, 7 des 2018

Maren var nemlig en av tre dommere i NM-finalen for J16-lag i Telenor Arena. 18-åringen var tatt ut i kraft av det hun har prestert med dommerfløyte denne sesongen. Hatletvedt har gjort det bra i mange kamper og har periodevis imponert og overbevist sine sensorer om at hun er klar for større oppgaver.

– Jeg ble både glad og overrasket da jeg fikk beskjed om at jeg var satt opp som assistentdommer i J16-finalen i NM. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle være aktuell for den. For meg er det en tillitserklæring å bli tatt ut til et slikt oppdrag. Lysten til å satse på dømming er ikke akkurat blitt mindre etter det jeg var med på i helga, sa Maren etter at hun gjort unna NM-finalen.

Får mye skryt

Damekamper i 3. divisjon og G19-kamper er det høyeste hun dømmer i Hordaland Fotballkrets, som er flink til å følge opp den unge pipeblåseren. Det er en del gutter som sperrer opp øynene når de ser at det er en jente som skal dømme. Hatletvedt føler at det i utgangspunktet går greit å håndtere den type kamper, ettersom de fleste tenåringene er disiplinerte og hører etter.

– Min eneste måte å overbevise de såkalte «tvilerne» er å dømme bra. Jeg føler at jeg i de aller fleste kampene har en god tone med de fleste spillerne, trenerne og laglederne. Det inntrykket hadde også jeg og de to andre under NM-finalen, selv om det var mye som sto på spill. Det var artig at det gikk så bra som det gjorde, sa Hatletvedt etter at Stabæk hadde slått Herd 3-2.

Flott ramme

Hun syntes det var stas å få muligheten til å være en del av finaleteamet. Det som gjorde størst inntrykk var det profesjonelle opplegget som hun var en del av. Det var Norges Fotballforbund som betale reise og opphold og fulgte opp dommerne. Etter kampen var det bankett og det var mulig å tilbringe hele helgen i hovedstaden, slik at de fikk med seg cupfinalene.

– Hvor hardt ser du for deg at du kommer til å satse på dommergjerningen?

– Jeg har lyst til å se hvor langt det er mulig å komme. Målet er å bli så bra at jeg får internasjonale oppdrag. Jeg ser ikke på det som noen umulighet dersom jeg tar nye steg, sa hun, som i august var med på et dommerkurs i regi av Norges Fotballforbund. Dømming i Norway Cup var en del av det kurset. I løpet av turneringen ble det et tjuetalls dommeroppdrag på den lokale dommeren.

Da hun kom hjem fra finale-helgen, kom enda en gladmelding. Maren Hatletvedt er fra neste sesong av tatt opp som hoveddommer i 1. divisjon for kvinner.

Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle være aktuell

Høyre mangler troverdighet

I fredagens utgave av Fanaposten skriver Eivind Nævdal-Bolstad fra Høyre at partiet hans går til valg på å kutte eiendomsskatten i Bergen. Det kan...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten