fanaposten.no

Lokale talenter på landslagsskole

Landets største fotballtalenter i alderen 15-16 år har siste uken vært på samling i Sarpsborg. – Jeg synes det har vært en bra samling, og veldig gøy, sier Erlend Ottem, som spiller for Brann.

Sport · Publisert 06:50, 8 feb 2019

– Det er veldig kjekt å bli tatt ut fordi du får vite at det er mange synes du god. Når en er på slike samlinger får du vite hvor gode de beste spillerene i Norge er, og du får vite hva du skal jobbe opp mot. Jeg synes det har vært en bra samling, og veldig gøy, sier Erlend Ottem.

Inspirasjon og veiledning

Den siste uken har Equinor Talentleir blitt arrangert i Sarpsborg med de største fotballtalentene på 15 og 16 år. Først med en samling for guttene og deretter jentene.

Equinor Talentleir er siste steg før et eventuelt landslagsuttak.

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Det er tøff konkurranse om plassene, så spillerne skal være stolte over å bli tatt ut her, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

Det lille ekstra

På en slik samling ser de ansvarlige etter spillernes eierskap til sin egen utvikling som utøvere.

– De som har evnen til å trene mer, pushe grenser og tilstedeværelse, har det lille ekstra. Så ser vi etter en type spilleridentitet. At du står for noe ekstra på banen og har en spisskompetanse, fortsetter Grøttland.

Drar seg til

Blant guttene var 15-åringene fordelt på to jevnbyrdige tropper. I mars kommer det en ny samling hvor det deles opp i en landslags- og skyggelandslagsgruppe, før kullet spiller sine første offisielle landskamper i Østerrike og Italia i månedskiftet april-mai.

For 16-åringene begynner det virkelig å dra seg til. Dette er siste samlingen før omtrent halvparten skal representere Norge i kamper mot England, Brasil og Frankrike i februar.

Samlingen er en viktig kartleggingsarena inn mot landslaget. I tillegg til trening og internkamper, jobbes det mye med videoanalyse.

– Modellen med Landslagsskolen har tre hovedintensjoner. For det første å være en referanse- og stimuliarena for våre aller beste spillere. For det andre være en arena hvor man kartlegger inn mot aldersbestemte landslag, og gjennom de ulike nivåene skal vi finne spillere som er best egnet til å spille landskamper. For det tredje er det også en skoleringsarena inn mot landslag, slik at når du spiller dine første landskamper har du noen år med felles skolering i ryggsekken til tross for at man kommer fra ulike klubber, sier Grøttland.

2004-jentene (J15) skal igjennom denne og to talentleire til, før første offisielle landskamp mot Sverige venter i september. For 2003-jentene (J16) ble dette siste talentleir før cirka halvparten skal spille landskamper i Makedonia i slutten av mars.

Landslagsskolen

Landslagsskolen, i samarbeid med Equinor, har som intensjon å identifisere våre mest lovende 13 –16-åringer. I klubben, i kretsen og i landet.

Landslagsskolen skal videre være en referanse og påvirkningsarena for spillerne. En arena hvor spillerne høster erfaringer som de tar med seg tilbake til klubben og treningshverdagen.

NFF ønsker å jobbe tett med klubbene, og gi de mest lovende spillere en helhetlig oppfølging. Målet er en gradvis selvstendiggjøring hvor spilleren blir motor i sin egen utvikling.

Gjennom Landslagsskolens ulike nivåer, blir spillerne klargjort for å spille aldersbestemte landskamper.

Landslagsskolen skal videre være en utviklingsarena for de beste og mest dedikerte ungdomstrenere, samt være en møteplass for klubber, kretser og forbund

Høyre leverer ikke på klima

Knut Vindenes og Jana Midelfart Hoff skriver i Fanaposten 5. juli at Høyre tar kampen mot Co2-utslippene og klimaendringene. Dette stemmer ikke. I...

Verdens beste dyrevelferd?

«Nyt Norge!» står det så forlokkende på skinke og svinekoteletter i butikken. Per i dag er dette tomme ord, mer egnet til å provosere enn å gi...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten