fanaposten.no

Håvard Holmefjord Lorentzen ledet an på Fana IL sin trening torsdag. Nå kan skøytefolket glede seg over en ekstra uke med is under skøytene. Foto: Roy Ellingsen

Kommunen forlenger skøytesesongen

– Å stenge når interessen er som størst, ville ha vært litt dumt, sier idrettssjefen.

Sport · Publisert 13:53, 9 mar 2018

Bergen gjorde rent bord på skøyter i OL i Pyeongchang. Bergenserne strømmer til Slåtthaug kunstisbane som aldri før. Derfor har kommunen vedtatt å forlenge sesongen, i første omgang med en uke, frem til 18. mars.

– Det er flere ting som gjør dette. Det ene er alt det positive som er skjedd i skøytesporten i det siste. Interessen er veldig stor for øyeblikket. Å stenge når interessen er som størst, ville ha vært litt dumt, sier Torbjørn Iversen, leder for idrettsservice i Bergen kommune.

Det hjelper også at ikke tropevarmen er ankommet Bergen helt ennå.

– Vihar fortsatt kaldt klima. Det gir oss litt drahjelp. Hadde våren vært kommet, ville vi ha slitt mer. Det er tøffere og mer kostnadskrevende å holde isen oppe i ti plussgrader. Den beste temperaturen er plutt/minus null, sier Iversen.

OL-suksessen og det kalde vinterværet har gitt gode besøkstall på isen.

– Etter OL har det vært en stor økning. Det er enormt med folk som har brukt anlegget, både på dagtid, ettermiddag, kveld og helg, sier Iversen.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten