fanaposten.no

Daglig leder i Fana IL, Hans R. Dankertsen, skjønner ikke avslaget fra kommunen. Nå skal han klage. Foto: arkiv

Kommunen avslår Slåtthaug Arena

– Jeg har trengt litt tid for å summe meg, sier Hans R. Dankertsen, daglig leder i Fana IL.

Sport · Publisert 14:02, 10 feb 2022

Bergen kommune har avslått Fana Idrettslags søknad om å bygge idrettsanlegg, skole og idrettsmedisinsk senter på Slåtthaug, der kunstisbanen ligger i dag.

Det var Bergensavisen som først omtalte saken.

– Vi skal nå ha et møte med arkitekt og medsøker Backe Idrettsbygg og se hva vi gjør videre. For meg er dette en prinsipiell sak. Dette anlegget brenner jeg for, det er så sin sak, men hva vil kommunen med dette, hva vil politikerne? Hva har de gjort for oppvekstmiljøet i Bergen sør, der fortettingen er så stor, tilflyttingen enorm og der titusener av ungdommer skal vokse opp de neste årene, sier Dankertsen.

Han påpeker at Bjarg, Gneist og Sædalen i tillegg til Fana alle jobber med store idrettsanlegg i Bergen sør, der det er et gigantisk behov.

– Hva har kommunen gjort for oppvekstmiljøet? Hvem har gitt dem rådene om at vi skal ha det slik? Noen i avdelingene må ha gitt rådene om at vi skal bygge ut, vi skal fortette, uten å gi råd om om hvordan vi skal ta imot alle folkene. Politikerne får alltid skylden, men noen må sitte bak og gi råd, før de lusker seg stille unna, sier Dankertsen.

Nei til skole

I avslaget er det spesielt to punkter Dankertsen reagerer på. Siden området ikke er regulert for skole, mener etatene det må en omregulering til. I tillegg er det mange innvendinger mot trafikkavviklingen i området.

– Det siste skjønner jeg ingenting av. Der har jo kommunen selv oppfylt rekkefølgekravene de selv har satt. De er jo ferdige, og Bergen kommune har selv godkjent det! Nå stiller de spørsmål om vi vil gå på en ny runde. Det er slik at man ikke tror det er mulig, sier Dankertsen.

Norges Toppidrettsgymnas er også tenkt inn i lokalene. Det er et problem for søknaden, selv om elevene skal bruke idrettsflatene i bygget, uansett hvor de har skolelokaler.

– Kommunen og fylket er bekymret for trafikken i forbindelse med dette. Det henger ikke sammen, for i dag går disse elevene på skole på Brann Stadion og kjører bil frem og tilbake til Fana Arena for å trene. Det er i hvert fall ikke mindre trafikk i området, sier Dankertsen.

Ber om svar

Han har ikke gitt opp, men sier dette var et stort tilbakeslag.

– Vi kommer til å klage på vedtaket. Noen av innvendingene i avslaget er det mulig å justere ganske fort. Andre ting er det verre med. Å legge grønt tak på hallen, for eksempel, blir veldig vanskelig. Hvis vi får en sommer som vi hadde i fjor, vil jo jordsmonnet på taket blåse inn i hagene til folk rundt oss. Da blir det i hvert fall svevestøv, sier Dankertsen.

Han krummer nå nakken for å gå på ny kamp.

– Vi må stille klare og tydelige spørsmål til byråkrater og politikerne. Hvem har ansvar for fortettingen? Over 30 prosent av alle i Bergen mellom 0 og 19 år bor i Bergen sør. Hvilke tiltak skal løse de utfordringene som bygger seg opp?

Idrettsbyråd Linn Katrin Pilskog (Ap) skriver dette i en sms til Fanaposten: «Jeg snakket med Dankertsen så seint som i dag, torsdag, og planlegger et besøk dit innen kort tid. Jeg ønsker tett dialog med idrettslaget og samarbeide for å finne gode løsninger i denne saken. Saken ligger nå hos plan- og bygningsetaten, men jeg vil følge denne saken tett når den kommer til politisk behandling.»

Mistet lappen på Flyplassvegen

UP beslagla førerkortet på stedet.

– Jeg skjønner ikke hvordan vi tapte dette

Målvakt Olivia Lykke Nygaard var trodde ikke det hun så da Tertnes avgjorde i siste sekund.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten