fanaposten.no

Klart for ny melkesyrefest

Fana IL langrenn og skiskyting inviterer for andre år på rad til terrengløpet «Livarden rundt». Løpet går av stabelen i morgen.

Sport · Publisert 05:49, 7 sep 2018

Traseen går som i fjor fra Fanahytten til Livarden - og så tilbake igjen. Løypen vil være merket med skilt og merkebånd.

– Vi håper på et enda bedre oppmøte enn i fjor. Dette er en veldig flott tur, sier løpsleder Per Lasse Reinertsen.

Skulle noen være lystne på å bli med, så er det ikke for sent: Det er nemlig mulig å etteranmelde seg til løpet innen klokken 12.30 i morgen. Selve løpet starter 13.30.

Flott fjellområde

I fjor stilte 58 kvinner og menn til start da Fana IL langrenn og skiskyting for første gang dro i gang det nye terrengløpet. Mens fjorårets ”Livarden Rundt” kun bestod av konkurranseklasser for dem over fjorten år, er årets løp åpent for alle aldersgrupper. Og mens fjorårets løp ble arrangert på en ukedag, går altså årets av stabelen i morgen lørdag.

– Ved å arrangere løpet på dagtid en helgedag, håper vi at enda flere har mulighet til å være med, sier Reinertsen og legger til:

– Vi som går på ski bruker mye tid på løping i sommerhalvåret. Terrenget rundt Fanahytten er hyppig i bruk av oss, sier løpslederen videre.

Ved å arrangere “Livarden Rundt” inviterer skifolket flere til å oppdage dette flotte fjellområdet med joggesko på beina. I tillegg er håpet at løpet kan bidra til å skaffe litt ekstra midler til klubbkassen.

Fortsatt mulig å melde seg på

Den 12 kilometer lange rundløypen går på variert underlag: Løperne starter på skogsvei ved Fanahytten, og setter så kursen oppover på sti, myr og fjell. Livarden ligger 683 meter over havet, og etter å ha rundet varden, går ferden tilbake til Fanahytten på en annen trasé. Når man kommer i mål, har man gjort unna cirka 480 høydemeter.

– For å kunne melde fra om eventuelle hendelser underveis, anbefaler vi at alle deltakere har med mobiltelefon i en vanntett pose. Det vil bli utplassert løypevakter og sanitetspersonell, og en baktropp vil sørge for at alle kommer seg trygt gjennom, heter det på livardenrundt.no

Daniel May Instanes ble i fjor tidenes første vinner av «Livarden Rundt» med tiden 54:11, mens Sara-Rebekka Færø Linde vant dameklassen etter å ha løpt tur retur Livarden på en time og ett minutt.

«Gjørmeløp»

Parallelt med at « Livarden Rundt» går av stabelen, arrangerer langrennsgruppen sitt tradisjonsrike og uformelle terrengløp som går i løyper på ulike distanser på Totland. Dette er populært omtalt som «gjørmeløpet», og her får også de aller yngste langrennsspirene være med.

Ellers er det verdt å nevne at kiosken i Fanahytten vil være åpen med salg av diverse varer i morgen, og det er også mulig å benytte garderobene her.

Det opplyses videre om at at «Livarden rundt» vil bli gjennomført en alternativ løype dersom været er dårlig. Deltakere vil bli orientert i startområdet dersom alternativ løype blir benyttet.

Skulle noen være lystne på å bli med, så er det ikke for sent: Det er mulig å etteranmelde seg til løpet innen klokken 12.30 i morgen. Selve løpet starter 13.30.

Høyre vil ha sommerskole

– Høyre vil ha skole i sommerferien, sier byråds- lederkandidat Harald Victor Hove (H). Sommerskolen skal være kommunalt finansiert og et frivillig...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten