fanaposten.no

Tom Roger Johansen, friidrettskoordinator i Gneist, inviterer til et noe forsinket adventsløp mandag kveld. Foto: Roy Ellingsen

Klart for adventsløp i januar

Tom Roger Johansen og Gneist satser på gjennomføring av det utsatte løpet fra desember mandag.

Sport · Publisert 12:38, 16 jan 2023

– Det blir gløgg og pepperkaker for dem som vil ha. Er det noen som er lei av gløgg nå, har vi solbærtoddy, sier Johansen, som er friidrettskoordinator og mosjonsløpansvarlig i Gneist.

Det årlige adventsløpet i Vinterkarusellen lot seg ikke gjennomføre i desember. Og når det utsatte løpet endelig skal avholdes, stiller værgudene med skikkelig julekortstemning.

– Vi gjennomfører i de fleste forhold, men det som var da i desember – hardpakket snø med regn oppå – det er uforsvarlig. Snøen som kom i dag er ikke noe stort problem, så lenge det ikke ligger klink is under. Jeg er på vei for å sjekke forholdene nå, sier han til Fanaposten klokken 12 mandag.

Plan B

Det er friidrettsbanen på Fana Stadion som er det vanskeligste partiet. Men nå har klubben funnet en reserveløsning.

– Blir det klink is på banen, starter vi på gressfeltet utenfor stadion, og så forlenger vi runding med noen hundre meter, slik at det uansett blir fem og ti kilometers trasé, sier han.

Det er også mulig å legge løpet over på den andre siden av Flyplassvegen, dersom forholdene der skulle være vesentlig bedre.

– Vi må ta en vurdering i klubben om vi skal gjøre om på løpskalenderen til neste år. Kanskje vi skal ta pause i desember og januar, og heller komprimere mer høst og vår, slik at Vinterkarusellen starter og slutter til samme tid. Men det må vi se på etter sesongen, sier Johansen.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Bli med inn i ungdommene sin egen hule: – Her spiller det ingen rolle om folk er forskjellige

KlubbRÅyale åpnet for fem år siden som et tiltak for å forebygge gryende problemer i ungdomsmiljøet. En stor opphopning av ungdommer på Lagunen...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten