fanaposten.no

Kinesisk flagg-tabbe ble sporen til genial idé

Smørås bestilte hundre supporterflagg fra Kina, men de kom med to alvorlige mangler. – Heldigvis fant vi en super løsning.

Sport · Publisert 14:50, 23 mai 2019

Smørås blir ikke helt det samme uten ø-en og å-en. Å selge supporterflagg med "SMRS IL" på var ikke høyaktuelt.

– Fabrikken sendte oss nye flagg med Ø og Å på. De brukte vel et tegneprogram eller noe for å få det til, og "SMRS"-flaggene var på vei i bosset. Så tenkte jeg at vi kunne jo gjøre noe gøy med dem, sier Paal André Johannesen, som er trener i Smørås-systemet.

Ideen var enkel og genial. Men kanskje ikke genialt enkel.

– Jeg spurte om det var noen i klubben som kunne sy litt, sier han.

Trodde på liten jobb

Carita Galtung Døsvig forteller en litt annen historie.

– Det var på et foreldremøte vi ble spurt om det var noen som hadde symaskin. Jeg strakk gladelig hånden i været, men jeg visste jo ikke hva som ventet, sier hun.

Det som ventet var å sy sammen 96 "SMRS"-flagg til ett, stort banner.

– Det var en mye større jobb enn jeg hadde trodd, sier Døsvig, som nå mener hun har satt inn rikelig med timer i dugnadsbanken.

Logistikken var heller ikke så lett.

– Jeg satt ved kjøkkenbordet, og brukte gulvet og hele huset til å legge banneret utover. Det var ikke så veldig komplisert. Problemet var da jeg nærmet meg 17 meter. Det ble ganske store dunger med stoff.

Alle får bruke det

Nå er banneret tilgjengelig for alle Smrs-lag, unnskyld Smørås-lag, når de har kamp på Slåtthaug. Banneret henges utenpå klubbhuset.

– Lagene kan bruke banneret og henge det opp, hvis de også får lagt det på plass igjen. Vi har laget et patent som gjør at det tar ti minutter å sette det opp og ti minutter å ta det ned igjen, sier Johannesen.

Det kan også bli tatt med på turné.

– Hvis noen har lyst til å ta det med, er det bare å gjør det. Vi tenker at det holder så lenge det holder, sier Johannesen.

Kunne blitt rund

De spilte noen ideer før de landet på denne varianten.

– Vi lurte på å lage et rundt et, som vi kunne ha i midtsirkelen, litt som på Stadion og i Champions League, men det ville ha blitt for vanskelig med logistikken. Da trenger du jo noen til å holde det og vifte med det, sier Johannesen.

Han roser sydamen for jobben.

– Det er Carita som har reddet prosjektet, sier han.

Hun håper arbeidet varer en stund.

– Jeg håper den holder, at den er god i sømmen. Jeg har selv sett det vaie i vinden og er stolt av arbeidet. Jeg har fått mange gode kommentarer, og det ser ut som det holder en stund, i hvert fall, sier hun.

Smørås' A-lag spiller hjemmekamp på Slåtthaug førstkommende mandag klokken 20.00 mot Åsane 2.

Cecilie hyller hundeheltene

Paret kom kjørende i lastebil da en liten, korthåret chihuahua pilte ut i rundkjøringen. Da handlet de lynraskt og fikk reddet tre rømlinger.

Gneist ruster til toppkamp

– Jeg tror at det at vi har fått jobbe sammen i et år begynner å vises littegrann, sier Gneist-trener Kristian Andersen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten