fanaposten.no

Kasper Vangen (15) går inn i A-stallen til Bjarg, som den første som har gått hele klubbens akademiopplegg. Foto: Bjarg.net

Kasper (15) blir tidenes yngste A-lagsspiller i Bjarg

– Dette har vi gledet oss til lenge, sier trener og sportssjef Torbjørn Birkelund.

Sport · Publisert 15:30, 18 jan 2023

Målvakten Kasper Vangen (15) har skrevet A-kontrakt med barndomsklubben.

– Dette er viktig for mange i Bjarg. Å ta opp spillere fra akademiet til A-laget, og forhåpentlig sende dem videre til toppfotballen, vil bety mye for mange i denne klubben, sier Birkelund til Fanaposten.

Vangen går i utgangspunktet inn i keeperteamet på A-laget som 3.-keeper, bak Hermann Ræstad og Elias Refsahl Iversen. Han starter på mange måter der Elias gjorde for et par år siden, sier Birkelund.

I utgangspunktet har 2008-modellen Vangen signert ut 2023-sesongen. Han var en viktig spiller på 2008-laget, som har herjet i nasjonale cupturneringer de siste årene, og som vant Adidas cup i fjor.

Han har også vært innkalt til NFFs talentleir. Ikke bare det, han er en innbarket Bjarg-supporter.

– Jeg har lenge fulgt med på A-laget og har også vært med på å drive den gode stemingen som er på Bjargs hjemmekamper, sier han til klubbens hjemmeside.

Han vil få en treningshverdag på det øverste nivået Bjarg kan tilby.

– Jeg tror også dette er en god mulighet for meg å utvikle meg. Keepertrener Erlend Johansen hjelper meg mye og gir tilbakemeldinger på hva jeg kan bli bedre på, sier han.

Birkelund trekker frem innstillingen, modenheten og rekkevidden som Kasper Vangens beste egenskaper.

– Vi er overbevist om at Kasper blir den første av mange, som vil komme opp og banke hardt på A-lagsdøren fremover. Det har vi vært helt overbevist om helt siden vi la om utviklingsarbeidet i klubben for seks år siden, sier Birkelund, som ikke utelukker flere interne opprykk allerede nå.

– Nå begynner den neste testen for oss som klubb, om vi klarer å spille disse ungdommene inn på A-laget og senere sende dem videre oppover i toppfotballen. Det er et klart mål for oss, sier han.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Bli med inn i ungdommene sin egen hule: – Her spiller det ingen rolle om folk er forskjellige

KlubbRÅyale åpnet for fem år siden som et tiltak for å forebygge gryende problemer i ungdomsmiljøet. En stor opphopning av ungdommer på Lagunen...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten