fanaposten.no

Karen er byrådets sterke kvinne

Hennes styrke er uovertruffen. Denne uken ble Karen Tvedt ved byrådsavdeling for byutvikling europamester i styrkeløft!

Sport · Publisert 12:31, 12 mar 2018

På rådhuset snakkes det ofte om krafttak og store løft, men da som regel i metaforisk forstand. Karen Tvedt, bosatt på Totland, er til daglig rådgiver ved avdelingen til Anna Elisa Tryti og co. Hun er en jernkvinne helt på ordentlig!

Denne uken sto Tvedt på seierspallen etter å ha vunnet sin klasse i styrkeløft i European Masters Classic Championships 2018 i Helsingborg.

Med 177.5 kilo i knebøy, 175 kilo i markløft og 90 kilo i benkpress ble Karen Tvedt europamester i klassen 39-49 år i europamesterskapet i Helsingborg.

– Det var ganske surrealistisk. På pallen konsentrerte jeg meg veldig for ikke å begynne å grine da de spilte nasjonalsangen, sier den nyslåtte europamesteren da hennes egen kommunikasjonsrådgiver intervjuet henne om bragden.

I knebøy fikk hun tre europarekorder i Master 1, og en ny Norgesrekord i Master 1 og åpen klasse.

Lagvenninnen Hilde Dretvik kom på tredje plass. Norge ble tredje beste nasjon av alle løfterne i Master 1.

Ballonger og norske flagg var det første som møtte Karen da hun kom på jobb på fredag. Etter hvert ble det både blomster og godord fra byrådsleder og kolleger.

Byrådsleder Harald Schjelderup var kjempeimponert over Karens innsats.

– Jeg tar av meg hatten for prestasjonen din. Og jammen er det kjekt å høre at dere som jobber så mye har et liv utenom jobben også, sa Schjelderup.

– Det er du og Marit Bjørgen. Vi er stumme av beundring, alle vi som så vidt klarer å karre oss ut på en trimtur i uken, hilste kommunaldirektør Anne Iren Fagerbakke.

Det var en vond rygg som var starten på Karens styrkeløft-karriere for bare to og et halvt år siden. For å få orden på ryggen fikk hun seg personlig trener som satte henne i sving med å gjøre markløft. Hun løftet 100 kilo markløft uten å tenke over at det var særlig tungt. Etter et par måneder trening hos 7 Fjell crossfit på Midtun, var hun oppe i 140 kilo

Hun meldte seg inn i Bergen styrkeløftklubb i 2015. Resten er europamesterhistorie.

– I crosfitmiljøet heier alle på hverandre, miljøet er veldig inkluderende. Alle er gode til noe, jeg er god på styrke, ler Karen.

– Også styrkeløftmiljøet er inkluderende, og jeg setter utrolig pris på samholdet vi har i klubben.

Masse-exit fra Gneist

– Vi har de spillerne vi trenger, sier klubben på Liland.

Eiendommen må bevares - utbyggere vil ha vei i hagen deres

Politikerne har bestemt at Emily Hysing Dahl og Kjetil Lundes hus er bevaringsverdig. Men nå har de fått beskjed om at det kan komme vei gjennom...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten