fanaposten.no

Karabinlekene: Hedret «verdens beste speaker»

- Stein er et unikum. Han betyr mye for veldig mange, sier Anita Bolstad Raa i Fana Friidrett. Lørdag ble speakeren hedret på Fana stadion.

Sport · Publisert 15:41, 11 mai 2019

Stein Fossen er en av de virkelig store ildsjelene i norsk friidrett, og har blitt en uunnværelig del av mangt ett friidrettstevne i Fana.

Som speaker sitter han på enorme mengder kunnskap om utøverne, og han formidler det med like stor glød enten det er 8-åringer eller eliteutøvere som er i aksjon ute på banen.

Svar skyldig

Men midt under lørdagens friidrettstevne var det stille fra speakerboden. Da tok leder i Fana Friidrett, Anita Bolstad Raa mikrofonen og ba Fossen komme ned på banen.

– Det er viktig for oss som arrangør å skape stevner med god stemning. I dag vil vi synliggjøre en viktig brikke for oss: Stein Fossen! sa Bolstad Raa.

Stein er speakeren som alltid stiller opp, fortalte hun. Før hvert stevne kommer han hastende til speakerboden i siste minutt før stevnestart. Men når han setter seg ved mikofonen har han likevel alltid full kontroll.

Karabinlekene 2019 var intet unntak.

– Stein er et unikum når det gjelder å huske resultater, å referere til nye perser og fortelle om når magiske grenser nås. Jeg har aldri hørt Stein stusse over hva han skal si, sier Bolstad Raa.

Les også: Niklas perset og vant

Husker glemte perser

Hun ga ordet til sønnen og eliteutøver Erlend Bolstad Raa. Han trakk frem den betydningen speakeren har hatt for ham som friidrettsutøver i oppveksten.

– Han gjør en veldig stor forskjell ved å gi oppmerksomhet til alle utøverne, og han besitter veldig stor kunnskap om de ute på banen. Stein kan fortelle om perser vi ikke en gang visste vi hadde! Det er stort for en 10-åring å oppleve sånt, og vi er mange som er takknemlig for den gode følelsen du skaper på stevnene, sa Erlend.

Stein Fossen innehar en rekke verv i friidretten, men har først og fremst markert seg med sin store kunnskap om statistikk, rekorder, poengsummer og meritter. Trolig er det ingen som kjenner friidretten i Hordaland bedre.

Men da Fossen fikk mikrofonen i hånden etter å ha fått overlevert hedersbeviset, var han for en gangs skyld tom for ord.

– Nå er jeg helt målløs. Dette var utrolig hyggelig, sa han bare.

Så hastet han opp i speakerboden igjen, og tok imot mange gratulasjoner, klemmer og håndtrykk på veien. Der ventet en ny lang økt med premieutdelinger, startlister, perser og nye friidrettsprestasjoner å formidle ut til Fana stadion.

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten