fanaposten.no

Håvard Lorentzen fikk den midterste plassen under premieutdelingen denne gangen også. Foto: Skjermdump NRK

Kanonstart for Håvard

Håvard Lorentzen knuste verdenseliten i Japan.

Sport · Publisert 09:58, 16 nov 2018

Han har vært skeptisk til treg is i sesongoppkjøringen, men da alle møttes under samme forhold i Japan fredag formiddag, norsk tid, var Lorentzen igjen best.

Med fire hundredeles margin vant Lorentzen verdenscupåpningen.

– Det var godt å få satt standarden. I fjor vant jeg også første løpet, og kan ikke være noe dårligere i år, sier Lorentzen til NRK.

34,73 ble tiden. Parkamerat, verdensrekordholder Pavel Kulisjnikov, ble nummer to på 34,77. Og på 500 meter er ikke fire hundredeler knapt. Det er noen meter.

God start

Starten har vært Lorentzens akilleshæl på 500-meteren, men fredagens løp bar bud om at også den er blitt bedre. Åpning på 10,8 var bare to tideler bak de beste japanerne, selv om Lorentzen måtte være forsiktig etter en tjuvstart.

– Jeg måtte være litt forsiktig, og uten det kunne jeg kanskje vært kjappere i starten. Ellers kunne jeg kanskje fått litt mer fart inn i den siste svingen, men alt i alt et godt løp. Seier er seier.

Allerede i morgen er det ny 500-meter, før sesongens første 1000-meter arrangeres søndag.

3.-plass for Sverre

Det norske herrelaget gikk inn til tredje beste tid på lagtempoen under verdenscupåpningen.

Det norske laget besto av Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen – samme trio som sist vinter tok OL-gull på lagtempoen i Sør-Korea.

Den norske trioen kjempet en stund mot Russland om seieren, men den russiske tiden ble for sterk, og det handlet til slutt om å sikre en plass på seierspallen.

Det klarte det norske laget, som gikk i mål på tredjeplass, 1,51 sekunder bak det russiske laget. Nederland ble nummer to, 88 hundredeler foran Norge.

– Pallen er bra, men vi hadde selvfølgelig håpet på å vinne. Russland gikk veldig bra, og vi må gå et toppløp for å vinne verdenscuper, sa Håvard Bøkko til NRK etter løpet.

Landslagstrener Bjarne Rykkje var ikke like fornøyd.

– Jeg er ikke fornøyd med plasseringen. Tidene er ganske bra nå, men det er mye å gå på, sa Rykkje og la til at løperne ikke er helt i toppform.

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten