fanaposten.no

Jubel for tidenes første seier

En uke etter at de tapte 0-31 fikk det nystartede laget endelig sin første trepoenger.

Sport · Publisert 12:15, 11 jul 2017

Søreide 2 - Smørås 3 6-5: Etter syv spilte kamper stod syvendedivisjonslagene Smørås 3 og Søreide 2 begge med null poeng. Det var derfor to vinnerlystne lag som møttes på Sandslibanen for å kjempe om sesongens første poeng.

– Vi har møtt mange tøffe motstandere, og har selv vært en veldig liten tropp. Stort sett har vi stilt med ti mann på kampene, eller iallefall startet med ti mann, og så har det gjerne kommet noen flere utover i kampen, sier spillende trener Christian Zahl Holm på Søreide 2.

De to lagene kan stå som symboler for fotballen i Fana og Ytrebygda denne våren. Det har ikke gått så bra, strengt tatt.

Opptur

Holm forklarer syv strake tap med kombinasjonen få innbyttere og ikke det helt store treningsgrunnlaget - i tillegg til ikke akkurat skyhøye ambisjoner heller.

– Men det var greit å vinne kampen mot Smørås 3, da! Det var en skikkelig opptur før sommerferien, og så får vi prøve å legge inn litt flere treninger til høsten, sier Zahl Holm.

Han forteller at laget ikke har egen hjemmearena, men trener på en syverbane.

– Så vi har litt å gå på når det gjelder å få opp kvaliteten på kondisjon og langpasninger, fastslår han.

– Vi har mange spillere som er fotballteknisk veldig gode, men de har verken god nok kondis eller har spilt nok. Vi må knive litt mer i kampene, understreker han.

31 i trynet

Laget står med en målforskjell på 7-88 etter åtte spilte kamper. Veldig mange av baklengsmålene kom inn i kampen mot Frøya 2 i den syvende runden. Hjemmelaget, som satser hardt på å rykke opp, benyttet anledningen til å jobbe med målforskjellen, og ga seg ikke før det sto 31-0 på lys-
tavlen på Frøyahallens vegg.

– Det var litt ufint gjort av Frøya, og jeg tror ikke de stiller med et så sterkt lag når vi møter dem til høsten igjen. De hadde med seg flere A-lagsspillere i den kampen vi tapte så mye, og det hele var ganske spesielt, sier Søreide-treneren.

Mye bunnoppgjør

Fanaposten har gått igjennom status for de lokale lagene til sommeren. Fana-herrene, som spiller i 2. divisjon og innenfor forbundets definisjon på toppfotball, har vi holdt utenfor.

Konklusjonen må være at det er få av lagene som henger med i toppen. Vi er snille og regner Lysekloster som et av våre lag, siden mange i deres nedslagsfelt bor på Fana-siden av grensen. De holder koken mot opprykk tilbake til 2. divisjon, men er også det eneste av våre lag som tar ferie på opprykksplass.

På damesiden kjemper Fana også der for å holde plassen sin i 2. divisjon. Ellers ligger alle våre lag med kirurgisk presisjon midt på sine respektive tabeller.

Blant herrene er det litt mer spennende. Bjarg, som utropte seg selv til en av opprykkskandidatene i 4. divisjon, ligger på tredjeplass, men hele seks poeng bak serieleder Tertnes.

To divisjoner lenger nede kan det bli riktig spennende. Minde ligger på andreplass, bare to poeng under Os 3. Kringlebotn er et annet av våre lag som kan rykke opp. De ligger på tredjeplass i sin 7.-divisjonsavdeling, kun tre bak serieledende Flaktveit 2.

Mange lag står med både det ene og det andre leggskinnet i bunnstriden, men så langt ser det heldigvis ut til at det er bare 2.-lagene til Smørås og Bjarg som er i akutt nedrykksfare.

Sier ja til 49 leiligheter

Kommunen har gitt rammetillatelse til å bygge 49 leiligheter i Eikåsen på Paradis, mot at utbygger tar vare på to eiketrær.

Knappetunnelen måtte stenges etter krasj

Tre biler involvert i trafikkuhell i Dolvik i natt.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten