fanaposten.no

Ja! I år går Fanarennet endelig på Totland

De siste ukene har vært magiske for skientusiaster i bergensområdet, og for en sjelden gangs skyld er det duket for skirenn på Totland denne helgen.

Sport · Publisert 17:33, 9 feb 2018

I morgen er det duket for Fanarennet på Totland, og søndag arrangerer Viking Vikingrennet i de samme løypene.

Nærmere 180 langrennsløpere var påmeldt Fanaløpet da fristen for forhåndspåmelding utløp onsdag, mens rundt 140 hadde meldt seg på søndagens renn. Utøverne er i alderen fra rundt seks år til seniornivå, og kommer fra klubber i hele Hordaland skikrets.

Trangt om p-plassene

– Det kommer mange utøvere og foreldre til Totland både lørdag og søndag formiddag, og dermed også mange biler. Vi oppfordrer derfor andre som skal på ski i helgen om å parkere på Frotveit eller å vente med å ta turen til Totland til etter klokken 15.00, sier Trond Lefdal, leder for langrennsgruppen til Fana.

Fanarennet begynner klokken 13.00 og Vikingrennet klokken 12.00, men løypene stenges tidligere på grunn av oppmerking og skitesting.

– Vi arrangerer skirenn her bare en gang i året, så sant det er nok snø, og håper andre har forståelsen for at det vil bli ekstra trangt om parkeringsplassene på Totland denne helgen, legger han til.

De yngste utøverne skal i aksjon først, og de går kun en kilometer. Premieutdeling skjer ganske umiddelbart etter at alle er i mål, så litt utpå ettermiddagen antar man at det kommer til å bli ledige parkeringsplasser igjen.

Viktig renn

Fanarennet har sterke tradisjoner i skigruppen til Fana IL, men snømangel lokalt setter som kjent ofte en stopper for å holde rennet i hjemlige trakter. I fjor deltok 210 langrennsløpere på Fanarennet, som da ble arrangert i Kvam. Året før gikk rennet av stabelen på Voss.

– Det betyr også mye for oss økonomisk å få gjennomført rennet, sier Trond Lefdal.

En periode var det faktisk 15 år på rad der klubben måtte holde rennet andre steder enn i Fana. Også Vikingrennet arrrangeres lokalt for første gang på mange år.

– Det er fantastisk kjekt for oss å kunne arrangere skirenn “hjemme” i år - det betyr mye for rekrutteringen i området. Vi gleder oss over godt med snø og flotte forhold, sier langrennslederen.

Fanaposten har tidligere skrevet at barmarksklubben Fana hevder seg godt i rennsammenheng. Med sine rundt 380 medlemmer er langrennsgruppen den største i Hordaland skikrets, og våre lokale løpere utgjør vanligvis rundt en tredjedel av alle deltakerne på kretsrennene.

Skikurs

Lefdal forteller videre at skigruppen har fått flere nye medlemmer og mange forespørsler om treningsmuligheter i år på grunn av de gode skiforholdene i bergensområdet.

– Vi har også fått arrangert flere kurs for bedrifter, noe som betyr mye for klubbkassen. Det er også satt opp gruppeundervisning for mosjonister i klassisk og fristil, meddeler Lefdal.

Ifølge fanail.no er det satt opp kurs mandag og onsdag til uken, og disse vil bli arrangert dersom det blir nok påmeldte. Instruktørene er aktive turløpere med lang erfaring som instruktører både blant yngre og voksne utøvere. Informasjon om påmelding ligger på hjemmesiden til idrettslaget.

Klubbene oppfordrer ellers utøverne om å være ute i god tid til rennene i helgen, og minner om at Vipps fungerer dårlig på grunn av begrenset mobildekning. Parkering og program koster kroner 50, og kafeen i Fanahytten lokker med hjemmebakst.

Det er fantastisk kjekt for oss å kunne arrangere skirenn «hjemme» i år - det betyr mye for rekrutteringen i området

Har du sett Jøran?

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett 28 år gamle Jøran Nikolai Åsnes. Han har vært savnet siden natt til søndag.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten