fanaposten.no

Bjørn Tore Kronen Taranger fikk det tøft i VM i 24-timersløp. – Når du har en dårlig dag på jobben, er det kjipt at den arbeidsdagen varer i 24 timer, skrev han på Facebook. Foto: Stian Andersen

Ingen unnskyldninger

Bjørn Tore Kronen Taranger hadde en dårlig dag da han trengte det som minst, under VM i 24-timersløp. – Det er bare meg det går på, sier han.

Sport · Publisert 23:52, 1 nov 2019

I årets VM i 24-timersløp ble verdensrekordholderen på tredemølle nummer 35 av 450. Isolert sett ikke noe ubrukelig resultat. Men for en som kjører rundt med en bil der det står han skal bli verdensmester, er det ikke innertier heller.

– Det som irriterer meg er at jeg hadde en dårlig dag på jobb da jeg skulle ha den beste dagen i mitt liv. Det er det som er så vanskelig med 24-timersløp og det er også derfor jeg er så revansjesugen, sier Taranger, på telefon direkte fra ergometersykkelen.

– Restitusjonstrening er ikke alltid så gøy, men det er veldig lurt, sier han og ler.

VM-løpet i Frankrike startet bra.

– Jeg lå perfekt på skjema til den 14. timen. Etter 13.45 hadde jeg løpt 132 og noe kilometer. Jeg lå an til 265 som sluttresultat, men plutselig fikk jeg en kraftig downperiode. Beina ville ikke lye hodet. Hodet ville hele tiden, men beina ville ikke, sier han skuffet.

Som en erfaren ultraløper har han vært igjennom slike perioder før, men ingen som denne.

– En slik down pleier å vare i en til halvannen time, men denne varte i nesten åtte timer. Jeg gjorde alt jeg kunne, brukte alle triksene, for å komme ut av bølgedalen, men det var som å løpe under vann. Jeg har aldri gravd så dypt, og jeg tror de fleste i feltet ville ha brutt, hvis de kom inn i en sånn periode.

Men bryte gjorde han ikke.

– Det kommer jeg aldri til å gjøre heller.

Etter løpet har han og flere av kollegene prøvd å finne ut hva som gikk galt.

– Det som var så rart, var at alle de skandinaviske løperne presterte langt under pari, bortsett fra en dansk dame. Var det noe spesielt vi gjorde galt, alle sammen? Jeg vet ikke, og tviler vel egentlig på det, men kanskje var vi ikke flink nok til å ta til oss næring på forhånd, for eksempel? Det var ganske varmt på dagen, 24-25 grader, men helt nede i fire grader på natten, sier Taranger.

Omsider kom han ut av downperioden.

– Rundt den 22. timen fikk jeg farten opp igjen, før jeg bevisst roet litt ned, for å ha mye å gå med på slutten. Jeg speedet opp igjen 45 minutter før mål og hadde den sykeste spurten av alle de siste 400 meterne, sier Taranger.

Når han har fått det på avstand, er han mest irritert.

– Det irriterer meg at jeg ikke presterte da jeg hadde så lyst, men slik er toppidretten. Alle som driver toppidrett har en dårlig dag av og til. Men jeg tenkte med en gang på, da jeg satt der og gapet, at jeg skal løpe NM i 24-timers på Bislett 23. november. Det er 27 dager mellom VM og NM. Det er i tetteste laget. Samtidig er Bislett mitt andre hjem. Jeg har aldri gjort et dårlig løp der, sier Taranger.

Knallår for Extra Bønes

Godt hjulpet av julehandelen i desember, går Extra Bønes inn i historiebøkene med tidenes år.

Får et nei til skjenking på Lagunen kino

Dersom byrådet følger fagetatens anbefaling, vil ikke Lagunen Kino få skjenkebevilling. Kinosjefen frykter et fattigere kulturtilbud i bydelene.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten