fanaposten.no

Historiske gulljenter!

Fana gjorde det ulidelig spennende, men dro hjem seieren i seriefinalen i 1. divisjon.

Sport · Publisert 18:34, 15 apr 2018

Skrim har ledet 1. divisjon i hele år, med Fana hakk i hæl. De to lagene har vært suverene i divisjonen. I siste kamp for sesongen skulle gullkampen avgjøres i Slåtthaughallen, der Fana har vært uslåelige i hele år.

Begge lag har for lengst sikret opprykket, så det var først og fremst ære og de edleste medaljer som sto på spill.

Det var to lag med et intenst ønske om å vinne som møttes til tidenes siste toppkamp på Slåtthaug-parketten. Neste år venter eliteseriespill for Fana i nye Fana Arena.

Suveren keeper

Anført av to suverene keepere i hvert av målene, fulgte lagene hverandre tett gjennom hele kampen. Sofie Ege Grønlund reddet gang på gang i 1. omgang, noe som holdt Fana inne i kampen. Etter pause var det Skrim-keeper Karoline Warloff som drev Fana-spillerne til vanvidd med flere feberredninger.

Fana lå et lite hakk foran da kampen gikk inn i sine siste dramatiske minutter, men klarte aldri å skaffe seg en trygg ledelse. Vel vitende om at en uavgjort ville koste dem gullet, kjempet jentene innbitt for å holde seg foran.

Det kunne gått galt i de siste sekundene. Med en ettmåls ledelse mistet Fana ballen da det bare gjensto sekunder. En scoring i sluttsekundene ville snytt Fana for hele festen. Men da Skrim misbrukte sin siste sjanse, kunne Fana-spillerne kaste seg ut i ville jubelscener.

Etter ville jubelscener på gulvet, fikk Fana-spillerne gullmedaljene rundt halsen som beviser at de snappet 1. plassen i aller siste runde.

– Det føles helt fantastisk. Det har begynt å synke litt inn at vi har vunnet gull. Jeg tror ikke det har gått opp for meg helt ennå, sier Juliane Moberg Løvik etter å ha fått medaljen hengt rundt halsen.

Hun forteller at Fana-laget forberedte seg til gullkampen som om det var en helt vanlig kamp.

– Gull er gull, men jeg føler vi forberedt seg som en normal kamp, det var ikke noe ekstra vi gjorde før denne kampen. Men vi merket at det stod en del på spill. Særlig på slutten ble det veldig nervepirrende, sier hun.

Treneren: Imponert over jentene

Trener Erlend Lyssand er imponert over hvordan jentene holdt hodet kaldt da gullet kunne glippet helt i sluttsekundene.

– Veldig gøy, det var ekstremt spennende og jeg er ekstremt imponert over hvordan spillerne opptrådte i dag. De er veldig trygg på seg selv i de avgjørende situasjonene, og gjennomfører det vi har avtalt, sier trener Erlend Lyssand.

Før kampen fikk laget utdelt en oppmerksomhet fra Fana ILs styreleder Bjørn Thømt: 40.000 kroner som skal brukes på satsingen mot neste sesongs eliteseriespill.

– Pengene går definitivt til trening. Alt vi kan for å utvikle oss og bli enda bedre, og jentene liker å trene, sier Lyssand.

Høyre med klimaoffensivt nytt program for Bergen

Heldigvis er der politikere i de aller fleste partier som brenner for klimasaken. Jeg er en av dem.

Naboene stilte med lift da politikerne kom på besøk

Naboer mener de planlagte blokkene på Fantoft strekker seg for høyt mot himmelen. Tirsdag kom politikerne for å se.

Kåret til Årets Natteravngruppe

Natteravnene Rådal er kåret til Årets Natteravngruppe under den store Natteravnkonferansen i Bergen.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten