fanaposten.no

Her havner de rett i fjorden!

– Det kom en skikkelig rosse og jeg plumpet rett over ripen, forteller en nå tørrskodd Susanne Mari Brevik om sin ufrivillige dukkert. Sjekk ut bildeserien av svømmende utøvere under NM Snipe i Fanafjorden.

Sport · Publisert 21:39, 29 jun 2019

– Jeg har faktisk badet to ganger i dag. Den første var like etter målpassering på første løpet. Og den andre gangen, på vei inn mot havnen igjen, da kullseilet vi på lens, sier Susanne Mari Brevik og sukker på telefonen.

Fanaposten får fatt i den nå, tørrskodde, seileren på vei inn til NM-fest på Fana Folkehøgskole.

– Vi hadde akkurat passert mållinjen og da kom det en skikkelig rosse som rett og slett slo oss litt over ende. Og vi fikk ikke til å rette båten opp igjen. Så båten sto helt på skakke og vi var redd vi skulle bikke over, forteller Brevik.

Sammen med skipper Aksel Ramstad, tok de turen fra Kristiansund Seilsportklubb med “Lille Flirt” for å delta under NM Snipe. Turen skulle vise seg å inneholde mer bading enn planlagt.

– Men akkurat da greide Aksel å karre seg over på andre siden, men ikke jeg. Og da plumpet jeg rett over ripen! sier Brevik og ler.

Kvinne over bord

Seileren forklarer videre at dette er sånt som skjer og at temperaturen ikke var avskrekkende.

– Temperaturen var faktisk ganske grei og jeg var godt skodd for badeturen med tykk våtdrakt. så det gikk helt fint. Men jeg har aldri vært ute i så grov sjø før. Og båten forsvant jo bare videre, sier hun.

Litt frem og tilbake ble det der ute på Fanafjorden, da skipper Aksel og følgebåtene prøvde å fiske opp igjen den svømmende seileren.

– Søren! Dette må vi jo få til, tenkte jeg og kavet ganske mye. Så kom den andre båten og kastet nytteløst ut tau til meg i motvind. Men da kom heldigvis Aksel tilbake med båten og jeg fikk karret meg opp i båten igjen, forteller Brevik.

Men noen tørkepause bevilget hun ikke til seg selv.

– Da var det bare å kjøre på igjen! Vi skal ikke gi oss. Heller fokusere på å komme oss tilbake igjen, sier hun og bekrefter at konkurranseinstinktet ikke gikk tapt på fjorden.

– Jeg har kullseilet mang en gang før og er ikke redd i vannet, bekrefter Brevik.

Spreke nybegynnere

Duoen fra Kristiansund Seilsportklubb har så langt ikke tiår med erfaring, men kompenserte verdig med lyst og vilje.

– Jeg er faktisk litt imponert over oss selv også. Vi har bare seilet littegranne i ett til to år. Og vi hadde kun to øvingstimer sammen på fjorden før vi dro til NM. Vi tenkte at vi stiller på NM og ser hvordan det går. Vi lærer sikkert masse og det har vi faktisk gjort! sier Brevik.

– Jeg har blitt trygg i båt nå, avslutter Brevik, nå i finkjole og klar for NM-fest.

På kjølen

Båt nummer 32, med seilere fra Milde Båtlag, fikk også en fuktig fjordopplevelse. Skipper Frode Midttun og mannskap Erik Lie Nielsen kullseilte midtfjords. Da følgebåten og Fanaposten kom til, satt de to rett og slett på kjølen.

– Vi tok oss en liten pause, roper de spøkefullt til følgebåten og ler godt.

Så hiver de seg uti, bruker vekten sin og henger på kjølen og får tippet jollen rundt igjen. Og for ordens skyld, begge kom velberget opp igjen.

Se bildekarusellen øverst i saken med trinn for trinn bilder av dukkertene i Fanafjorden.

Søren!

Se de store ørretene som er kommet tilbake til Apeltunelven

– Dette er bare en drøm, sier Reidar Staalesen, når han ser all sjøørreten som er kommet til Apeltun-vassdraget for å gyte.

Nå er KrF ute av byrådet

KrF-byrådene Håkon Pettersen og Beate Husa går av i dag.

Trygghet eller fremkommelighet?

Kanskje kan engasjement og gode argumeneter ha effekt likevel?

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten