fanaposten.no

– Jeg følte jeg ikke fikk ut mitt beste i dag, og det skuffer meg, sa Håvard Holmefjord Lorentzen i intervju med Viasat 4 etter fredagens 500 meter under VM enkeltdistanser i Salt Lake City. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix

Håvard skuffet over eget løp

Håvard Holmefjord Lorentzen følte han ikke fikk ut sitt beste på fredagens 500 meter i VM enkeltdistanser i Salt Lake City.

Sport · Publisert 01:23, 15 feb 2020

Det var store forventninger til skøytesportens formel 1 på verdens raskeste skøytebane i Salt Lake Cit i Utah i USA.

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk mot verdensrekordholder Pavel Kulizhnikov i femte par. Håvard startet i første ytre, og holdt godt tempo. Russeren vant paret på sterke 33.72 og ble verdensmester. Håvard gikk inn til 34.53, en tid som holdt til en 15. plass, i et løp der kun hundredeler skilte den øverste delen av resultatlisten.

Lorentzen var skuffet over sin egen prestasjon etter løpet.

– Jeg hadde håpet å få ut mitt beste i dag, det føler jeg at jeg ikke klarte, og det skuffer meg. Men det skulle litt til for at det skulle skje et mirakel her i dag. Jeg hadde håpet på mer etter hvordan det har gått på trening den siste tiden. Det er jo et helt spinnvilt nivå i dag. Jeg hadde håpet å gå ned mot norsk rekord, noe som hadde holdt til en plass rundt topp åtte. Jeg tror 1000 meteren kan bli bra, men det er mange gode skøyteløpere her. Jeg er fornøyd om jeg får ut mitt beste på 1000-meteren, så får vi se hva det holder til, sa Håvard Holmefjord Lorentzen i intervju med Viasat 4.

Håvard var regnet som outsider på 500-meteren etter en sesong som har vært preget av at han har slitt med en vond hofte.

Lorentzen har visteat han har farten inne, og at han den siste tiden har han kommet i stadig bedre form. Det er under 1000-meteren lørdag hvor håpet er at Lorentzen skal ha en ny medaljemulighet. Sammen med sprintlaget vant Håvard VM-bronse under lagsprinten torsdag.

Resultater 500 meter: Gull - Pavel Kulizhnikov, Russland, sølv - Ruslan Murashov, Russland og bronse til Tatsuya Shinhama, Japan.

1000-meteren kan du se på Viasat 4 lørdag kveld kl. 21.35.

To koronasmittede ved Midtun skole

To personer tilknyttet 5. og 7. trinn på Midtun skole har fått påvist covid-19. Smittevernkontoret driver nå smittesporing av nærkontakter.

Fana kollapset i Tønsberg

– Vanskelig å forstå, sier Celine Solstad.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten