fanaposten.no

Håvard Holmefjord Lorentzen er på femteplass etter første dag av sprint-EM. Foto: Fredrik Varfjell, NTB arkiv

Håvard på femteplass i sprint-EM

Håvard Holmefjord Lorentzen ligger på femte plass sammenlagt etter første dag, og har et vrient utgangspunkt før dag 2. – Jeg er skuffet over å være så langt bak, sier Lorentzen.

Sport · Publisert 18:11, 16 jan 2021

Håvard Holmefjord Lorentzen ble nummer fem på 500 meter og nummer sju på 1000 meter første dag av EM i Heerenveen. Dermed ligger han på femteplass i sammendraget etter første dag.

– Jeg er først og fremst skuffet over å være så langt bak Thomas Krol og Hein Otterspeer. Det kjennes ikke ut som jeg gjør noen store feil, men det går bare for sakte fra start til mål, sier Håvard Holmefjord Lorentzen i intervju med Viaplay-reporterne Mikael Flygin Larsen og Even Wettten.

På spørsmål om han ikke er skikkelig i form, svarer Lorentzen at det er han.

– Jeg merker det går litt fortere her enn de forholdene vi har gått under tidligere i vinter. Det er seks uker siden sist jeg konkurrerte, og det tar litt tid å bli vant til å konkurrere igjen. Jeg føler meg i grei form og er ikke dårligere trent enn tidligere. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal gå fort. Jeg tror jeg trenger disse løpene for å komme skikkelig i gang. Men det er ikke gøy å være så langt bak. Det er som å tape 5-0 i fotball. Jeg satser på at det går bedre i morgen, sa Håvard Holmefjord Lorentzen til Viaplay-teamet.

- Blir vanskelig

500 meteren til Håvard gikk unna på 35.04, noe som holdt til en sjetteplass på distansen. Løpet ble vunnet av russeren Viktor Mushtakov på 34,69. Tyske Joel Dufter ble nummer to med 34,79, med nederlenderen Hein Otterspeer på 34,79.

1000 meteren ble vunnet av nederlanske Thomas Krol på tiden 1.07,49. Håvard gikk på 1.09,21 som ble en syvende plass.

Krol leder sprint-EM sammenlagt foran Hein Otterspeer med Joel Dufter på tredjeplass.

Sprint-trener Jeremy Wotherspoon mener Håvard Holmefjord Lorentzen har et vanskelig utgangspunkt i forhold til å kjempe om medaljer etter prestasjonene første dag.

– Dette kan bli vanskelig, men det er tett i feltet og han må hente frem noe ekstra om han skal lykkes med å ta medalje. Men to distanser skal gås i morgen, og det er ikke umulig, sier Wotherspoon til Viaplay.

Han mener de norske løperne ikke har hatt den beste oppladningen før mesterskapet, men når de nå er i gang kan det fort skje forandringer i prestasjonene.

– Håvard har gått fort og teknisk bra på trening, bedre enn han fikk vist frem i dag. Vi må sørge for at han ser på treningen sin og fokuserer på hva han har fått til der, i stedet for å henge seg opp i hva han gjorde i dag, sier Wotherspoon.

Nå: Bli med på høringsmøte om ny kulturminneplan

Fra 19.30-21.00 er det digitalt høringsmøte for Fana og Ytrebygda om den nye kulturminneplamnen.

73-åring ble slått helseløs av 19-åring på grunn av en tomflaske

20-åringen slo en 73 år gammel mann helseløs fordi han ble bedt om å plukke opp en tomflaske han kastet fra seg. Nå er 20-åringen dømt til ett års...

Karabinlekene utsatt

Fana IL Friidretts største arrangement, Karabinlekene på Fana Stadion, er utsatt til september.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten