fanaposten.no

Gull til Brun og Strandli

Fanabu Kristoffer Brun og makker Are Strandli leverte en maktdemonstrasjon i EM-finalen i Glasgow.

Sport · Publisert 12:42, 5 aug 2018

Med under en times mellomrom fikk norsk rosport søndag et etterlengtet gullrush. Det startet med den suverene seieren til Brun/Strandli.

Duoen var først i mål på tiden 6.20,85. På plassene bak fulgte Irland og Italia. Seiersmarginen var 1,99 sekunder.

Den norske båten lå som nummer to i feltet etter de første 500 meterne, men Brun/Strandli tok igjen italienerne og lå i tet halvveis.

På forhånd var den irske båten pekt ut som de norskes tøffeste utfordrer i finalen. Brødrene Gary og Paul O'Donovan er kjent for å ha kraftfulle avslutninger, og irene kom også voldsomt den siste halvdelen.

Men det skremte ikke Norges rutinerte duo. Brun/Strandli svarte med å sette opp farten og fikk en luke som var umulig å tette.

Brun og Strandli er alltid til å stole på i mesterskap. I 2013 vant de VM-gullet i sørkoreanske Chungju, og siden sto de med hele seks bronsemedaljer (ett i OL, to i VM og tre i EM) inntil søndagens triumf.

Strandli tok i fjor et hvileår for å jobbe som journalist, men i år er han tilbake for fullt som Bruns makker.

Det tok ikke lang tid før Borch sørget for at det ble enda mer å juble for i Glasgow. 28-åringen hev seg på gullbølgen og vant finalen i singlesculler. Det var hans aller første mesterskapsmedalje i båtklassen.

Borch vant med tiden 6.49,95. Han slo den litauiske båten med 73 hundredels sekund. Sveits tok bronsen.

Horten-roeren åpnet sterkt og lå som nummer to i feltet etter 500 meter. Deretter falt han bakover til fjerdeplass halvveis, men 28-åringen hadde mye krefter på lager. Etter 1500 meter var han igjen toer, og i sluttfasen greide Borch å ta ledelsen og holde på den hele veien til mål.

Tidligere år har Borch satset på dobbeltsculler. Det var i den klassen han vant VM-gull sammen med Nils Jakob Hoff i 2013. Tre år senere tok han OL-bronse med Olaf Tufte.

Tidligere på dagen ble Maia Emilie Lund og Siri Eva Kristiansen sist i B-finalen i lettvekt dobbeltsculler. De endte dermed totalt på 11.-plass.

Erik Solbakken og Oscar Helvig tok den norske dobbeltsculleren til tredjeplass i B-finalen. Det ga en niendeplass totalt.

(©NTB)

Vil samle golfbanen sør for Flyplassvegen

Fana golfklubb ønsker å flytte seks hull fra nordsiden til sørsiden av Flyplassvegen. Slik vil det kunne åpnes for utbygging der dagens golfbane...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten