fanaposten.no

Trygve Havro skal løpe i Berlin til sommeren. Foto: Didrik Friele Faye, Fana IL

Gneist fyller troppen til Special Olympics

Hele Norges friidrettstropp til Special Olympics kommer fra Gneist. Også Fana Golfklubb sender en utøver til lekene i Berlin.

Sport · Publisert 13:51, 5 jan 2023

Special Olympics er et mesterskap som skal gi funksjonshemmede mulighet til å konkurrere, uansett ferdighetsnivå. Norge sender en tropp på 44 personer til mesterskapet, som skal arrangeres i Tyskland den siste uken i juni.

I den rekordstore troppen stiller Norge utøvere fra hele ti idretter; badminton, bowling, friidrett, golf, håndball, judo, ridning, rytmisk gymnastikk, svømming og turn.

– Vi gratulerer utøverne og støtteapparatet med uttaket til Special Olympics World Summer Games 2023. Vi gleder oss til å følge med, og ønsker alle lykke til. Med den satsingen norsk idrett har når det kommer til Én idrett - like muligheter, er det både godt og gledelig å se hvordan flere og flere særforbund jobber med å støtte sine klubber for å fremme miljøer innen idrett for utviklingshemmede, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

Friidrettstroppen, som altså i sin helhet kommer fra Gneist, består av Trygve Havro, Henrik G. Abrahamsen og Emilie Turøy Rosvold. I tillegg er Mathias Larsen Lussand fra Fana Golfklubb tatt ut.

Brannvesenets nye superverktøy var avgjørende på Kokstad

Natt til lørdag brøt det ut brann i et industribygg på Kokstadflaten. Mye røyk gjorde slukkearbeidet vanskelig. Da kom de spesialbygde robotene godt...

Bli med inn i ungdommene sin egen hule: – Her spiller det ingen rolle om folk er forskjellige

KlubbRÅyale åpnet for fem år siden som et tiltak for å forebygge gryende problemer i ungdomsmiljøet. En stor opphopning av ungdommer på Lagunen...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten