fanaposten.no

Trygve Havro skal løpe i Berlin til sommeren. Foto: Didrik Friele Faye, Fana IL

Gneist fyller troppen til Special Olympics

Hele Norges friidrettstropp til Special Olympics kommer fra Gneist. Også Fana Golfklubb sender en utøver til lekene i Berlin.

Sport · Publisert 13:51, 5 jan 2023

Special Olympics er et mesterskap som skal gi funksjonshemmede mulighet til å konkurrere, uansett ferdighetsnivå. Norge sender en tropp på 44 personer til mesterskapet, som skal arrangeres i Tyskland den siste uken i juni.

I den rekordstore troppen stiller Norge utøvere fra hele ti idretter; badminton, bowling, friidrett, golf, håndball, judo, ridning, rytmisk gymnastikk, svømming og turn.

– Vi gratulerer utøverne og støtteapparatet med uttaket til Special Olympics World Summer Games 2023. Vi gleder oss til å følge med, og ønsker alle lykke til. Med den satsingen norsk idrett har når det kommer til Én idrett - like muligheter, er det både godt og gledelig å se hvordan flere og flere særforbund jobber med å støtte sine klubber for å fremme miljøer innen idrett for utviklingshemmede, sier idrettspresident Berit Kjøll i en pressemelding.

Friidrettstroppen, som altså i sin helhet kommer fra Gneist, består av Trygve Havro, Henrik G. Abrahamsen og Emilie Turøy Rosvold. I tillegg er Mathias Larsen Lussand fra Fana Golfklubb tatt ut.

Fana skal kose seg i form

Herrelaget til Fana skal spille rekordmange treningskamper før denne sesongen. Dagen etter kampene står sex på treningsplanen.

Tobias Gjesdahl 17 år

Hipp hurra for Tobias Gjesdahl som fyller 17 år den 5. februar. Du er flink, hjelpsom, smart og vi er stolt av deg. Vi gratulerer og gleder oss...

Kunne du tenkt deg denne utsikten?

Fem minutter fra Lagunen, utsikt over Apeltunvatnet, tett på turområde, solceller på taket og 45 kvadratmeter å spille seg på. Kunne du tenkt deg å...

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten