fanaposten.no

Eleganten Erik Huseklepp har det fremdeles. I hvert fall på dette nivået. - Det er fremdeles gøy å spille fotball, sier han. Foto: Roy Ellingsen

Glemte huskelapp om Huseklepp

Når du møter den mest meritterte fotballspilleren i karrieren din, er det lov å prøve å stoppe ham.

Sport · Publisert 21:13, 1 mai 2019

Fyllingsdalen – Fana 3-2: Fire ganger fikk Erik Huseklepp fritt spillerom inne i Fanas 16-meter. Det eneste overraskende er at det bare ble tre mål ut av det. Huseklepp fra Sandsli scoret to selv, leverte to såkalt ferdigscorede pasninger, men det ble kun mål på den ene.

I den andre enden av banen skapte Fana sjanser på løpende bånd, men det ble med Martin Hummervolls utligning til 1-1 og Lars Christian Moldestads redusering til 2-3. Flere ganger bommet Fana på sjanser det ville ha vært lettere å score på. Men til slutt ble det farvel til cupen for denne gangen.

– Det er lett å se på Huseklepp at for ham er dette kosenivå. Han leker utpå der, mens for våre spillere, som er på vei opp og ønsker seg videre, er det mer alvor. Du kan se at skuldrene går høyrere og høyere, etter hvert som vi brenner sjansene, sier Fana-trener Ørjan Håland.

Han kan ikke akkurat kritisere innsatsen, med unntak for forsvarsspillet mot Huseklepp, kanskje.

– Da ble vi passive og trakk oss altfor langt tilbake. Det ble veldig nølende bak, sier Håland.

 

fotball

Fyllingsdalen - Fana 3-2 (3-1)

NM, første runde, Varden Amfi

Mål: 1-0 Erik Huseklepp (3.), 1-1 Martin Hummervoll (4.), 2-1 Ivar Mykkeltvedt (16.), 3-1 Huseklepp (27.), 3-2 Lars Christian Moldestad (72.).

Gult kort:Håvard Foldnes, Tobias Heltne Alme, FKF, Mats Walberg, Fana.

Dommer: Anders Bjerk Hansen, Bjarg

Fana (4-3-3): Ådne Nissestad - Fabian Rimestad, Mats Walberg, Sander Pettersen, Sivert Øverby - Simen Brekkhus, Anders Sørevik (Vebjørn Høynes fra 76.), Alex Stockinger (Lars Christian Moldestad fra 67.) - Herman Stang Stakseth, Martin Hummervoll (Espen Jakobsen fra 67.), Anders Moe Lund.

Espen Jakobsen kom inn og hadde alle tiders sjanse til å utligne, men bommet på ballen. Foto: Roy Ellingsen

Han mener det begynte lengre fremme på banen.

– Vi ble slappe i presset hele veien, hadde ikke struktur i det hele tatt og Huseklepp fikk stå veldig alene. Da ble det veldig vanskelig, sier Håland.

Likevel er det store problemet uttellingen fremover.

– Det var det samme mot Vard-Haugesund, det samme mot Bergen Nord. Vi kan ikke snakke mer om det. Men vi skaper sjanser. Nå trenger vi noen positive opplevelser over tid. Det er det som vinner fotballkamper, sier Håland.

Hummervoll flere ganger, Espen Jakobsen, Mats Walberg og Anders Moe Lund hadde alle enorme sjanser til å sikre ekstraomganger, men det skulle ikke gå.

– De hadde bra press på oss, sier Huseklepp.

Søndag er det serien og bortekamp mot Lysekloster som venter for Fana.

– Den gleder vi oss noe enormt til, sier Håland.

Simen Brekkhus dro til på en av flere skuddsjanser, men ble for ivrig og slicet ballen utenfor. Foto: Roy Ellingsen

– Skal du henge med hodet og deppe, eller gjøre noe med det?

Sa opp jobben, ble forfatter og skulle laste bilen med bøker til turnéen. Så kom korona. Nå kjører Tor rundt omkring og lager podcast i stedet.

Bobilturistene: Endelig gode nyheter, eller for tidlig å åpne opp?

Nå håper campingplassene at bobilturistene skal komme tilbake og redde stumpene av sesongen. Men potensialet for smittespredning bekymrer.

Fikk 30 timer samfunnstraff for dagpengesvindel

Oppunder tusen arbeidstimer ble ikke ført på meldekortet, og fanamannen fikk utbetalt nesten 148 tusen kroner for mye i dagpenger.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten