fanaposten.no

Torbjørn Birkelund gleder seg til neste gang han er på treningsfeltet. - Men jeg er heldig med den spillergruppen jeg har. Det er stor motivasjon og egenjustis i gruppen, kanskje det har med opprykket å gjøre, sier han.

Forvirring om nye retningslinjer for idretten

Helsemyndighetene åpner for litt organisert trening. De lokale fotballklubbene sitter på gjerdet foreløpig.

Sport · Publisert 15:30, 1 apr 2020

– Jeg tror ikke jeg skal svare for bastant hva vi kommer til å gjøre. Vi må diskutere dette i klubben, både i styret og i sportslig utvalg. Vi bør uansett være forsiktige i starten, og kanskje se på erfaringene andre klubber gjør, sier Bjarg-trener Torbjørn Birkelund.

Trener- og divisjonskollega Ørjan Håland i Fana tenker ganske likt.

– Først og fremst venter vi nå på Norges Fotballforbund og hører hva de tenker, sier Håland.

Trening i små grupper

Det var onsdag helsedirektoratet åpnet for organisert trening i mindre grupper. Tometersregelen må likevel følges. Idrettsanleggene kan åpnes igjen, sa helsedirektør Bjørn Guldvog.

– Alle typer idrettsaktiviteter må gjøres på en måte som sikrer at helsemyndighetenes anbefalinger om samling av personer og samling i grupper, overholdes. Når vi samles, så bør vi ikke være mer enn fem personer, og hver og en bør holde en avstand på minst to meter, sa Guldvog, som presiserte at anbefalingene gjelder aktiviteter både innendørs og utendørs.

Idrettspresident Berit Kjøll sa dette vil stille krav til lag og forbund.

– Vi må kunne bruke sunn fornuft og skjønn for når vi driver aktivitet. Det blir det opp til det enkelte forbund og idrettslag å sørge for at reglene overholdes, sier idrettspresident Berit Kjøll til NTB

Lite forskjell

På Os sitter Ørjan Håland og klør etter å være fotballtrener igjen. I Rådal verker det i den stadig bedre trente kroppen til Torbjørn Birkelund også.

– Jeg lurer litt på hva vi egentlig kan få gjort. Vi kan gjøre tekniske øvelser, kanskje pasningsøvelser ... jeg vet ikke. Det blir litt snodig alt sammen.

– I Bjarg blir det neppe noe organisert nå med en gang. Når man er så stor som vi og de andre klubbene i nabolaget her er, er det ganske tøff organisering, hvis du skal ha mange i trening. Vi får la det synke inn i et par dager, så ser vi hva vi gjør.

 

Ørjan Håland savner Anders Sørevik og de andre fotballspillerne aktivt. - Det hadde vært kjempegøy å komme seg ut av huset og møte guttene igjen, men å drive noe halvveis trening nå, to uker før 13. april, det har jeg ikke noen tro på, sier han. Foto: Roy Ellingsen, arkiv

Noe som ligner på vanlig fotball blir det i hvert fall ikke. Helsedirektøren fraråder nikking og å ta på ballen.

– Smitterisikoen øker vesentlig ved heading og berøring av ballen. Jeg er gammel håndballspiller, og det er slik at om man tar i en håndball og kaster den videre, er det en risiko for at man overfører smitte. Så i håndball er dette uaktuelt, sier Guldvog til NTB.

Hva med etter påske?

Neste mandag - 2. påskedag - skulle serien ha begynt. Hva som skjer fremover, er i høyeste grad usikkert. Helsedirektøren heller kaldt vann i årene på dem som håper på en tidlig retur til normalen. Han ble spurt av NTB om når fotballen kan være tilbake for fullt.

– Det er nok når smitten enten er så lav at vi har så å si full kontroll på den, eller at vi har hatt en stor smitteutbredelse i befolkningen og har fått en form for immunitet. Det siste er usikkert om vi når, og jeg kan ikke gi noe eksakt svar på når vi kan se på fotball på vanlig måte, sier Guldvog.

– Hovedjobben nå, for alle, er å unngå smittespredning. Som idrettslag er vi bekymret for langtidsvirkningene her. Mister vi mange? Hvordan påvirker denne perioden dem som har fotballen og idretten som sitt fristed?

Håland håper på stadig løsere tøyler fremover.

– Når de slipper opp på denne måten nå, vil jeg tro at det kan bli enda litt løsere etter 2. påskedag, 13. april, sier han.

Jo mer sesongen utsettes, og komprimeres, jo mer hektisk kan det bli.

– Det kan bli en veldig gøy sesong, hvis det blir kamper lørdag, onsdag, lørdag hele veien. Da blir det nesten som å spille i England, sier Torbjørn Birkelund.

Delte ut gratis frokost på Lagunen: – En hyggelig gest

De første femti fikk med seg en økologisk frokost. – Det ble veldig travelt, sier Kaia Hannestad Nygaard.

Kitty tok Fanas første medalje

Kitty Friele Faye tok den eneste lokale medaljen på NMs første dag. – Jeg er kjempefornøyd, sier hun.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten