fanaposten.no

Regjeringen, her ved Guri Melbye, Erna Solberg og Kjell Ingolf Ropstad hadde nedslående meldinger til toppidretten fredag. Foto: NTB

Fortsatt stengt for toppidretten

– Vi blir neglisjert, sier idrettspresidenten.

Sport · Publisert 14:26, 19 feb 2021

Det blir fortsatt ingen seriekamper i håndball, ishockey og flere andre idretter. Fotballen får også nei til treningskamper.

Det ble klart da statsminister Erna Solberg og flere statsråder møtte pressen fredag.

Tidligere på dagen hadde Helsedirektoratet anbefalt at det ikke gjøres noen lettelser for toppidretten.

Se også: Særtiltakene for Bergen oppheves

Kampaktiviteten i toppidretten har vært satt på pause siden midt i januar. Det har skapt utfordringer for gjennomføringen av sesongen i Ishockey, håndball, innebandy, volleyball, bandy, basket, curling og futsal.

Toppidretten har hatt tillatelse til å trene både innendørs og utendørs, og dette anbefales videreført.

Uforståelig

Allerede før regjeringens beslutning forelå, kom det reaksjoner fra flere miljøer. Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund sier tilVGat et fortsatt nei til toppidretten er «tilnærmet uforståelig».

– Det blir tydeligere og tydeligere at idretten utsettes for strengere retningslinjer enn samfunnet ellers. Både for topp og for bredden, sier Bjerketvedt.

Idrettspresident Berit Kjøll hadde håpet på et annet resultat.

«Det vil være alvorlig for oss … Dette handler om en stor yrkesgruppe som jeg nå opplever blir neglisjert» skriver hun i en uttalelse gjengitt av VG.

Press om åpning

Flere toneangivende forbund har de siste dagene sendt tydelige signaler om at idretten må gjenåpnes. Norges idrettsforbund og Norges Skiforbund har i brevs form fremsatt krav om at regjeringen og helsetoppene åpner for oppstart at aktiviteten igjen.

Det er også fremsatt klare krav om at barn og voksne i større grad må få utøve trenings- og kampaktivitet. Her har også Norges Fotballforbund vært på banen de siste dagene.

Regjeringen har altså valgt å holde en fortsatt streng linje og ikke imøtekomme idrettens ønsker, bortsett fra det som gjelder idrett for barn og unge.

(©NTB)

Leder: Avlyst skolekamp

Torsdag la byrådet forslaget til ny skolebruksplan. Planen skisserer hva som skal skje med skolebygg i Bergen frem mot 2030, og frem mot april kan...

Bilverksted på Paradis blir boliger: Byrådet gir grønt lys for ny utbygging

Byrådet ga torsdag tommel opp for planen som innebærer blokk og rekkehus på tomten der Paradis Auto ligger.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten