fanaposten.no

Fornyer med hele laget og treneren

– Vi er litt forelsket i hverandre, alle sammen, sier Fana-trener Ørjan Håland.

Sport · Publisert 05:00, 1 aug 2020

Nylig skrev han ny kontrakt med klubben, en kontrakt som binder ham til klubben og Nesttun Idrettsplass ut sesongen 2022.

Det samme har spillerne gjort, i tur og orden. A-lagsspillerne Joachim Dankertsen, Anders Moe Lund, Simen Brekkhus, Herman Stang Stakset, Vebjørn Høynes, Mats Walberg, Anders Sørevik, Martin Hummervoll har alle skrevet nye avtaler. Det samme har ungdommene Fredrik Fosse-Iversen og Storm Husebø gjort.

– For meg er Fana en av de mest spennende klubbene i hele Norge og det har vært en perfekt match fra dag 1. Det jobber vanvittig flinke folk i klubben, som trigger meg og utfordrer meg hver dag. Dessuten tenker vi veldig likt. Det er ganske uvanlig i dagens fotball å ha så mange spillere signert for lang tid, men det viser bare hvordan vi tenker. Jeg og vi har lyst til å utvikle et lag, at vi skal bli gode sammen. Hvis klubben vil hente ni nye spillere hver sesong, har de valgt feil trener, sier Ørjan Håland.

Kontinuitet

Mads Vik Tvedte er sportslig leder i Fana IL Fotball. Han er på vei tilbake fra pappaperm, men har smilt godt i skjegget av alle de nye avtalene klubben har presentert den siste måneden.

– Vi har signert hele spillertroppen og hovedtrener allerede, med mål om å sikre kontinuitet, langt utover denne sesongen. Det er noe vi tror er helt avgjørende for å få suksess, sier Tvedte.

Klubben er strålende fornøyd med jobben Ørjan Håland har gjort, selv om de ikke har fått spille noen kamper for å bevise fremgang så langt i 2020.

– Ørjan har som ventet løftet herrelaget vårt, skapt en god utviklingskultur og han har løftet både lag og enkeltspillere. Han har i tillegg stor forståelse for at klubbens representasjonslag er en viktig brikke for spillerutvikling. Selv om hans rolle er å være hovedtrener, er han en av våre viktigste spillerutviklere, siden det er han som tar opp unge spillere og gir dem sjansen på A-laget, sier Tvedte.

Osingens engasjerte og engasjerende fremtoning er også et pluss. Han har i tillegg lav terskel for å søke hjelp fra andre deler av idrettslaget.

– Det er en viktig egenskap å ha i Fana Idrettslag. Vi ønsker å være nysgjerrige og søke ny kunnskap. Vi liker også å sette av tid til å dele kompetanse. Ørjan representerer Fana på en veldig fin måte, også utenom trening, kamp og interne arrangementer, sier Tvedte.

Ikke mulig å tabbe seg ut

Koronapausen har gjort at klubben bare har én sesong å vurdere Håland på, i hvert fall resultatmessig. Likevel er de trygg på at de vil binde seg til ham i lang tid.

– Du kan skrive at jeg ikke har fått sjansen til å drite meg ut denne sesongen, sier Håland.

2020 var sesongen Fana skulle gå for opprykk tilbake til 2. divisjon, der de føler de hører hjemme.

– Vi skulle gjerne ha sett at vi hadde spilt halvannen sesong med Ørjan og hatt nærmere 40 kamper i beltet, men vi må jobbe utifra der vi er. For oss er det en gledens dag at han har signert og er klar til å være vår hærfører også i fortsettelsen, sier Mads Vik Tvedte.

Både klubben og treneren er enige om at de har passet sammen som hånd i hanske.

– Jeg er kanskje ikke så ung lenger, men jeg er en fersk trener. Fana er en sandkasse jeg kan leke i, og bli voksen sammen med klubben, sier 38-åringen.

Nå venter klubb, trener og spillere spent på når breddefotballen skal få slippe til. Seriestart er satt til 8. august, men ennå har regjeringen stengt for breddeidrett til september.

Vi tror kontinuitet er helt avgjørende for å få suksess

Ørjan Håland

38 år

Trebarnsfar

Jobber som videojournalist

Tidligere klubber som trener: Varegg, Os

Klubber som spiller: Os, Søre Neset, Drafn, Birkebeineren

To koronasmittede ved Midtun skole

To personer tilknyttet 5. og 7. trinn på Midtun skole har fått påvist covid-19. Smittevernkontoret driver nå smittesporing av nærkontakter.

Fana kollapset i Tønsberg

– Vanskelig å forstå, sier Celine Solstad.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten